Mobile Suit Gundam

15 jun 2009  ·

Als je deze zomer op vakantie gaat naar Tokyo, dan heb je geluk. Tot en met 31 augustus zal daar namelijk een levensgrote mecha te bewonderen zijn in het Odaiba park. Het 30 ton zware gevaarte is een exacte replica van de RX-78 uit de animĂ©serie Mobile Suit Gundam. Het hoofd kan bewegen en het lichaam bevat 50 ventielen waaruit stoom kan ontsnappen. De robot is voorzien van verlichting, wat ’s avonds een spectaculair beeld oplevert. Wat er met de RX-78 zal gebeuren na de expositie is nog niet duidelijk, maar met een buurland als Noord-Korea is het misschien geen gek idee om nog even door te bouwen. Tegelijkertijd wijzen wij de gemeente Arnhem graag op de ongekende mogelijkheden van een dergelijke robot in verband met de herstelwerkzaamheden aan de Eusebiuskerk.

Mobile Suit Gundam RX-78