Nieuwe titels, 30 juli

30 jul 2009  ·

Het mag dan wel vakantie zijn, dat betekent niet dat iedereen met zijn kont op het strand ligt.

Silvester

  • pijl van nemrod 1De orde van de drakenridders 3
  • De pijl van Nemrod 1 – Een nieuwe, fraai getekende serie van Silvester. Op de site van BDGest’ is een preview te bekijken van het 2e deel.
  • De oorlog van Alan – Een nieuw verhaal van Emmanuel Guibert, de maker van De dochter van de fotograaf, Zwarte olijven en niet te vergeten De fotograaf. De oorlog van Alan vertelt het verhaal van een jonge Amerikaanse soldaat die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog de bevrijding van Europa meemaakt. Een mooi klein boekje met fraaie, sprekende tekeningen.
  • Hauteville House 5 – De start van een tweede cyclus van deze spetterende steampunk strip.

Oog & Blik | De Bezige Bij

  • maria van plasticEen bodemloos bestaan – Een internationaal gelauwerd boek door het Amerikaanse Talent Dash Shaw over een familiedrame, in gang gezet door een scheiding. Shaw weet met zijn naïeve stijl en bijzondere manier van kijken en vertellen een boeiend en uniek verhaal te vertellen.
  • De Maria van plastic – Na Ibicus en Een tweede jeugd laat Rabaté opnieuw zien dat hij weet hoe je een strip moet maken. Maria leest als een Italiaanse familieklucht, waarin opa en oma elkaar en de rest van de familie om de oren slaan met het communisme (opa) en het katholieke geloof (oma).

Uitgeverij L

  • schat!Schat! – Een feel-good strip die zich afspeelt in de jaren ’50. Met bijpassende tekenstijl.
  • Aya uit Yopougon 4 – Na alle verwikkelingen in Afrika, zoekt kapper Innocent zijn geluk in Parijs.

Atlas

  • Over het ontstaan van soorten – Het beroemde Origin of the Species van Charles Darwin in stripvorm.