Nieuwe titels 3 februari

3 feb 2011  ·

Het filmfestival in Rotterdam in volle gang en toch wat nieuwe titels:


  • Stad van kleiStad van klei – Nieuwe strip van en door Milan Hulsing. De strip speelt in Egypte waar ambtenaar Salem het plan opvat een zwendel te beginnen. Hij int de salarissen van de verzonnen stad Khaldhiya, naarmate zijn bankrekening groeit neemt ook de waanzin toe. De strip is gebaseerd op een novelle van de Egyptische  schrijver Mohamed El Bisatie. Hier een bespreking van dit in prachtig sepia getekende boek.

  • Che – Strip biografie door  Héctor Oesterheld en Enrique Breccia, oorspronkelijk uitgegeven in 1968, één jaar na de dood van Che Guevara. chCheHet boek verdween in Argentinië weer geheel van de markt tijdens de militaire dictatuur. Het bezit ervan was in die periode zelfs levensgevaarlijk!
  • Scribbly 11: Jammer
  • Prins Valiant 6 HC: Jaargang 1942
  • Atalante de legende 1 HC: Het pact – Herdruk van deze eerder door Blitz uitgegeven Grieks-mythologische fantasy reeks getekend door Crisse.
  • Atalante de legende 4 HC: De vlucht van de Boreaden – Lang verwachte vervolg op deze Grieks-mythologische fantasy serie. Blitz was nooit verder gekomen dan deel 3.Atalante 4: De vlucht van de Boreaden
  • Hannibal Meriadec en de tranen van Odin 1 HC: De orde van de as Het vervolg op Drakenbloed beschrijft het verleden van Kapitein Meriadec. De reeks wordt getekend door Stéphane Créty die daarnaast ook Drakenbloed voor zijn rekening gaat nemen.

Daarnaast nog enkele leuke tinnen figuurtjes van o.a. De Blauwbloezen, Sneeuw en De Onnoembaren.