Politiek in Prent 2010 in Dudok

17 feb 2011  ·

De tentoonstelling

Peter van Straaten, Inktspotprijs 2010

Net als in voorgaande jaren, strijkt ook dit jaar de rondreizende tentoonstelling Politiek in Prent neer in café brasserie Dudok. Van 23 maart tot en met 26 april zullen daar 162 tekeningen te zien zijn, gemaakt en gepubliceerd in 2010 door 28 bekende politieke tekenaars.

De Politiek in Prent Battle

De opening gebeurt op feestelijke wijze met de 3e Politiek in Prent Battle. Op woensdagavond 23 maart om 20:00, zullen acht politiek tekenaars het tegen elkaar opnemen, door die avond een prent te maken over een actueel (Arnhems) onderwerp. De tekenaars dit jaar zijn:

  • Arend van Dam
  • HAJO (Hajo de Reijger)
  • TRIK (Raymond Hendriks)
  • Len Munnik
  • Ruben L. Oppenheimer
  • Peter van Straaten
  • Djanko (Herman Jan Couwenberg)
  • Merijn Beeldverteller (Merijn Vissers)
  • + twee gasttekenaars

Tijdens de battle zal Jos Collignon (o.a. de Volkskrant) de tekenaars interviewen en hun vorderingen van snedig commentaar voorzien. Vorderingen die door het publiek overigens op beeldschermen te volgen zullen zijn. Tijdens het evenement zijn publicaties van de tekenaars te koop en natuurlijk zullen zij deze desgewenst signeren.

De toegang is gratis en als deze Politiek in Prent Battle net zo gezellig wordt als die van vorig jaar, dan is deze avond wat ons betreft een aanrader.