Nieuwe titels, 27 mei

27 mei 2011  ·

Het leek een rustige week te worden, met een allegaartje aan losse, nieuwe albums, maar dankzij uitgeverij Saga plofte er toch nog een behoorlijke stapel nieuwe uitgaven op de mat.

Saga

Stille helden 1

 • Stille Helden 1 & 2 HC – Een waargebeurd verhaal in twee delen, dat zich afspeelt in een Normandisch plattelandsdorpje ten tijden van de Tweede Wereldoorlog. De problemen beginnen als er een Amerikaans vliegtuig naast het dorpje neerstort en de piloot onderdak wordt geboden.
 • Cross fire 1: Operatie Judas HC – Opnieuw een actiereeks met een snuifje katholicisme. Kruisvuur, zodoende.Cross fire 1: Operatie Judas
 • Messenger 5: Het geheim van de lans
 • The Village 2: Rockstar
 • Groom lake 4: Monoloog

Overige

Luxley Integraal

 • Graphic Novel Collection 1: Luxley HCLuxley wist het tot drie delen te schoppen, maar ging toen samen met uitgeverij Bee Dee ten onder. Dark Dragon Books heeft nu alle vier de delen in één dikke pil gestopt. Uitgebracht op een kleiner formaat en in een harde kaft, met bovenaan het omslag de tekst ‘Graphic Novel Collection 1’. Blijkbaar zijn ze meer van plan. We laten ons graag verrassen.
 • Donald Duck pocket 186Hergé: Chronologie d'une oeuvre 6
 • Schokkend nieuws 90 – Gestoken in een nieuw jasje.
 • Hergé. Chronologie d’une oeuvre 6: 1950 – 1957 HC – Misschien ken je De kunst van Hergé, uitgegeven door Oog & Blik/De Bezige Bij? Die boeken zijn in werkelijkheid uittreksels van zeven onmogelijk dikke ploerten van boeken. De laatste twee hebben we nu in de winkel staan. Mocht je willen weten welke kleur sokken Georges droeg op 6 september 1954… hier staat het in. Arcadia archief 14: Johnny Paraguay 3: Het meisje met het witte haar
 • Hergé. Chronologie d’une oeuvre 7: 1958 – 1983 HC – De nieuwste en de laatste. Net uit.
 • Walking Dead box – Alwaar de eerste 4 delen in passen.
 • Arcadia Archief 14: Johnny Paraguay 3: Het meisje met het witte haar HC – Malik zal bij de meeste mensen tegenwoordig bekend zijn als de tekenaar van Cupido, maar vroeger maakte hij furore met de actieverhalen van Charles Bronson look-alike Archie Cash. Daarnaast heeft hij allerlei minder succesvolle series  gestart, die op dezelfde leest waren geschoeid. Johnny Paraguay was daar één van. Het tekenwerk van Malik werd altijd bekritiseerd omdat het perspectief niet altijd klopte. Met zijn lijnvoering is echter niets mis en juist dat komt extra mooi uit in deze luxe zwart/wit-uitgave van dit nooit eerder uitgebrachte album.