Nieuw Amerikaans, 3 juni

3 jun 2011  ·

Met de vakantie in aantocht een flinke berg nieuw werk.

  • life with mr dangerousWalt Disney’s comics and stories archives vol 1 – Een bundel met verzamelde verhalen uit de beginperiode van Donald Duck als stripfiguur. De verhalen in deze bundel zijn uit de eerste tijdschriften van rond 1940. Smullen voor liefhebbers.
  • Deadpool Classic 5 – Alweer het vijfde deel met oude verhalen van Deadpool. Deze bundel bevat comics uit 1997, nummers 26 t/m 33.
  • Paul Hornschemeijer: Life with mister dangerous HC – Het leven van een jonge alleenstaande vrouw 0p een aangenaam wrange manier beschreven in een fraaie open tekenstijl. Paul Hornschemeijer gooide eerder hoge ogen met Moeder, kom thuis (Mother, Come Home) en The Three Paradoxes
  • Batman Planetary Deluxe ed HCBuffy the Vampire Slayer  Season 8 vol 8: Last Gleaming
  • Aliens vs. Predators : Three world war
  • Planetary/Batman Luxe HC – In 2003 verschenen in slappe kaft met als ondertitel: Night on Earth. Het team van Planetary zit een moordenaar op de hielen die de werkelijkheid kan veranderen. Tijdens de jacht ontmoeten ze verschillende incarnaties van Batman, waaronder de oorspronkelijke versie van Bob Kane, de Dark Knight van Frank Miller en Adam West persoonlijk. Het klinkt als een onzalige cross-over, maar Warren Ellis weet er een waardige ode aan Batman van te maken, zonder afbreuk te doen aan Planetary. Getekend door John Cassaday.
  • Uncle Scrooge #404 comic
  • Citizen Rex  HC – Dit verhaal van de gebroeders Hernandez, bekend van o.a.  Love and Rockets, trapt af met een prachtige openingspagina. Citizen Rex is een surrealistisch sci-fi drama over een mensachtige robot. Op de achtergrond spelen de machinaties van de machtigen een belangrijke rol.Brides Story 1

Eén manga:

  • Brides Story 1 HC – Het verhaal van een leven langs de zijderoute in de 19e eeuw. Het gaat over een twintigjarige nomadische vrouw, die wordt uitgehuwelijkt aan een twaalfjarige jongen. Prachtig getekend en fraai uitgegeven boek.