Nieuwe titels, 15 juni

15 jun 2011  ·

Deze week verschenen:

World of Warcraft 1: Vreemdeling in een vreemde wereld

  • Conan: Kronieken van Hyboria 1: De dochter van de ijsreus – Deze nieuwe Conan-serie verschijnt in slappe kaft. Het eerste deel is identiek aan de eerste Conan in harde kaft. Deel twee zou volgens het omslag een filmspecial moeten worden. Wij zijn benieuwd wat Dark Dragon Books nog meer in deze serie wil onderbrengen.
  • World of Warcraft 1: Vreemdeling in een vreemde wereld – Nog een Dark Dragon serie in slappe kaft. World of Warcraft is uiteraard een strip naar het beroemde online rollenspel van Blizzard. Het wordt geschreven door de Amerikaan Walter Simonson en getekend door de Fransman Ludo Lullabi. Hij tekende eerder Lanfeust Quest en Kookaburra. Moslimenclave Gorazde
  • Joe Sacco: Moslimenclave Goražde – Het Engelstalige origineel, Safe Area Goražde, is het meest geprezen boek van Joe Sacco. En dat wil wat zeggen. Sacco verbleef eind 1995 een paar maanden in deze stad, die lag in een safe area van de VN. Net als in Srebrenica, bleek dat de plaatselijke bevolking weinig bescherming te bieden. Sacco toont de gruwelen van deze oorlog, door gedetailleerd verslag te doen van wat hij hoort en ziet. Het resultaat is uiterst indrukwekkend. Actueler dan ooit, nu met het proces tegen Ratko Mladic. Ook zijn misdaden in Srebrenica staan in dit boek beschreven. (Sacco zou hem later overigens nogmaals opvoeren in De fikser.)Heinz de graphic novel
  • Heinz: de graphic novel – Getekend in een stijl van Beffen ijf.
  • Europe 1:20.000.000 – Een Oostenrijkse small-press uitgave die ons werd aangeboden voor een zeer vriendelijk prijsje. Het is een bloemlezing met bijdragen uit alle windstreken, inclusief Nederland (Lamelos) en België (Liesbeth de Stercke).

Er zijn ook vier nieuwe jubileumpakketten van Silvester binnen. Voor 20 euro kun je genieten van de eerste twee delen van Alim de Leerlooier, Machtsspel, Drakenbloed of De orde van de drakenridders.