Nieuw titels 8 september

8 sep 2011  ·

Dat krijg je als je twee weken op vakantie gaat: meer dan 50 nieuwe titels.Slag om Arnhem 1

Pelikaanpers

 • Slag om Arnhem, september 1944, deel 1: De Brug HC – Geschreven en getekend door de Oosterbeekse studio Vaessen. Alle personages spreken hun eigen taal, dus Nederlands, Duits of Engels. Er is ook een versie te krijg geheel in de Engelse taal.

Dupuis, Lombard, Dargaud, Marsu en Blloan (een nieuwe imprint van Balloon Books)Mezek

 • Aldebaran Integraal HC – De serie van Leo was al een tijdje niet compleet te krijgen. De ontbrekende delen zijn niet meer herdrukt, maar in plaats daarvan is een mooie integrale uitgave verschenen met wat extra schetswerk en een kaart van Aldebaran.
 • Mezek HC – Een verhaal van Yann met tekeningen van Juillard. Het is het verhaal van de oorlog tussen Egypte en Israël in 1948. De lokale luchtmacht wordt nog gerund door huurlingen in illegaal geïmporteerde Mezeks (verbouwde Messerschmitts). Een mooi verteld en getekend menselijk verhaal.Fraternity 1
 • Fraternity 1 HC – Eerste deel van dit tweeluik, getekend door Munuera en geschreven door Diaz Canales van o.a. Black Sad. Het is het verhaal van een idealistische samenleving opgericht op het Amerikaanse platteland begin 19e eeuw. Hoofdrolspeler is Emile een in het wild opgegroeid ventje.
 • S.O.S. geluk integraal HC – Eindelijk is dit drieluik uit de serie Vrije Vlucht weer beschikbaar, na jaren uitverkocht te zijn geweest. Korte, dystopische toekomstverhalen door Jean van Hamme, getekend door Griffo. Ook ooit verschenen in de Robbedoes weekblad.Black Page
 • Black Page HC – Van Giroud, Lapière en Ralph Meyer. Fraai geconstrueerd verhaal over een jonge journaliste op zoek naar een mysterieus schrijver. Door dit verhaal heen is een tweede vervlochten over een Palestijnse overlevende van een Israëlische slachtpartij.
 • Vijfduizend kilometer per seconde – Van Manuele Fior. Het won een prijs voor het beste album: Le Fauve d′Or d′Angoulême 2011.5000 kilometer per seconde
 • Gastoon 1: Opgelet, flaterend neefje! – Door Yann en vader en zoon Léturgie. Eén-pagina grappen over het neefje van Guust. En zoals dat gaat in dit soort series lopen er ook van alle andere personages jonge uitvoeringen rond. De meeste grappen draaien om het milieu.
 • Sherman 2: De opkomst. Wallstreet
 • Buddy Longway: Seizoenen van een leven – Nawoord bij de Buddy Longway reeks. Het leest als een brief van Kathleen, voorzien van aquarellen.Assassins creed 1
 • Assassins’s Creed 1: Desmond – De strip naar de bekende game. Als we het goed begrepen hebben zou deze strip het verhaal van deel 1 en deel 2 aan elkaar moeten knopen. Ook in Amerika is men bezig met een vertsripping. Die zal binnenkort bij Dark Dragon Books verschijnen.
 • Garfield 2: De Egyptokatten
 • Mon en Tuur 1: Een goed begin – Een nieuwe strip voor beginnende lezertjes. Dat zien we niet zo vaak en deze is ook nog van Nederlandse bodem. Eén-pagina grappen met korte woordjes en zinnetjes. Ze verschijnen ook in het Het Blad van Vos en Haas.Mon en Tuur 1
 • Dino’s 1 – Grappen over dinosaurussen. Ook leuk voor jongetjes van 10.
 • Bastien Vivès & Merwan: Voor het rijk HC – Vivès tapt eens uit een heel ander vaatje. Geen danseressen (Polina), kalverliefde (In mijn ogen) of zwembadromances (De smaak van chloor), maar geharde Romeinse soldaten. Ditmaal staat hij enkel garant voor de tekeningen en laat hij het verhaal over aan Merwan.Voor het rijk 1
 • Pin-up Integraal: Cyclus 1 – Met hierin de eerste 3 delen.
 • De zoon van Rembrandt – Het levensverhaal van Rembrandt van Rijn, getekend in een soort losse Sempé-stijl (bekend van Kleine Nicolaas).
 • Jommeke thema boek

Silvester

 • Het Kunstbordeel 4 HC: Darling, voor altijd
 • De Verborgen Geschiedenis 19 HC: Het tijdperk waterman
 • Bone 9: De gehoornde kroonDoug TenNapel: Geestenburg HC – TenNapel begon zijn carrière met de enige claymation game ooit gemaakt: The Neverhood. Sindsdien heeft hij zich beziggehouden met games (Earthworm Jim), tekenfilms (Catscratch) en strips. Veel strips. TenNapel heeft een goed gevoel voor humor, een perfecte timing en een heelijke tekenstijl. Het werd tijd dat zijn werk een keer in het Nederlands werd vertaald. 
 • Machtsspel 4 HC: Indochina
 • Ravenmoon 1 HC: De belofte van de vlammen
 • Bone 9 HC: De gehoornde kroon – Ein..ein..eindelijk…..
 • Taras Bulba 2 HC – Deel 1 was leuk om te lezen, maar trok desondanks weinig publiek. Zijn liefhebbers in historische verhalen niet geïnteresseerd in het Tsaristische Rusland, of had het gewoon een verkeerd omslag?

Xtra

 • Geharrebar compleet – Verzameld werk van Eric Schreurs van begin jaren ’80.

Uitgeverij L

 • aAlef-Thau bundeling 2Trollen van Troy 14 SC: Het verhaal van Waha

Sherpa

 • Alef Thau 2 HC:  – Darmee is eindelijk de hele serie compleet te krijgen.
 • Arman & Ilva HC: Het recht van de sterkste
 • De striptekenkunst van Thé Tjong-Khing – Een dun boekje, met slappe kaft en op het formaat van de Arman & Ilva boeken van Sherpa. Het bevat een korte beschouwing van Tjong-King en zijn stripwerk.
 • Baudoin HC: Amatlan – Niet zozeer een strip, als wel een geïllustreerd verhaal.
 • Painted Dessert 1: Vesica Piscis – Oogt net als Hangar 64. Het is dan ook weer getekend door Lode Devroe, maar Pieter van Oudheusden schreef dit keer niet mee.

BoumaarDe rode boom

 • Tom Poes weekblad bundel 9

Querido

 • Shaun Tan: De rode Boom – Ditmaal een echt prentenboek voor kinderen.

Oog & Blik/Bezige Bij

 • De kunst van Hergé deel 3: 1950|1953 – Daarmee is de reeks voltooid.
 • Pontiac: Rhythm HC – Integrale uitgave van alle strips van Peter Pontiac tot nu toe!
 • Scott Pilgrim 2

Stichting Zet.ElHet Peter de Wit redactiestripje uit Zozolala

 • Het Peter de Wit redactiestripje uit ZozoLala

Arboris

 • Winnetou 1 HC: Eerste Metropolisbundel – Verzameld werk uit 1964.
 • Winnetou 2 HC: Tweede Metropolisbundel

De Meulder

 • Paulus en Kenarrepoere – Een naam die vreemd genoeg niet door de spellingscontrole wordt herkend.

en ook nog 3 Strippareltjes

 • De Goeroe 1 – Grappen door Peter Abel, beter bekend als de zoon van Marten Toonder.
 • Peter Mijleneter 1
 • Appie Happie A16/A17 Met Tik-Tak Theo naar de TTT

Kana

 • Doubt 1Naruto 29
 • Doubt 1 – Een nieuwe reeks over een zenuwslopend moordspel.
 • Shaman King 26

Ook verschenen

 • Zone 5300
 • Reddition – Dit keer een dubbelnummer. De ene kant gaat over Franquin en de andere kant over Will.

En errug leuke Kamagenda’s in twee maten en Kamalenders. Beide voor 2012.