Nieuwe titels, 14 december

14 dec 2011  ·

Kronieken van Konvooi 1: Jagers van de koude grondHet is duidelijk te merken dat afgelopen weekend het stripfestival in Turnhout plaatsvond, want er zijn vooral veel (eigenzinnige) Vlaamse albums uitgekomen.

  • De kronieken van Konvooi 1: Jagers van de koude grond – Een album met korte verhalen van verschillende auteurs.
  • De Vries 1: Een gezin op de vlucht – Een nieuwe Nederlandstalige actiestrip, bekend uit de Eppo. Getekend door Patrick van Oppen, die eerder werkte aan de strip Aspe.Van Bruaene 2: Magritte en het 'Maldoror' boek
  • iamboree HC – In het Vlaamse weekblad Knack, stonden tussen 1972 en 1982 wekelijks stroken van deze strip, gemaakt door goT (Gommaar Timmermans). Dit is een door hemzelf samengestelde ‘Beste van’.
  • Van Bruaene 2 HC: Magritte en het ‘Maldoror’ boek – Geert van Bruaene was een belangrijke persoon in de Brusselse kunstwereld ten tijden van het interbellum. Het was onder andere een bekende van Hugo Claus, Hergé en René Magritte. De tekst ‘Hoofdstuk 2’ op het omslag stelt ons voor raadselen, want enig speurwerk leert ons dat het toch echt het eerste album is. Surrealisme?Le miroir de Mowgli
  • Le miroir de Mowgli – Laat je door het Frans niet afschrikken, het is een tekstloze strip van de Vlaming Olivier Schrauwen. Hij vroeg zich af hoe een kind als Mowgli zich werkelijk zou handhaven. Laten we zeggen, het is geen Disney strip geworden.
  • Melk & sneeuw – Achterop het omslag wordt het verhaal zo mooi samengevat, daar kunnen we niet tegenop: “Tegen de achtergrond van een prachtig Fins winterlandschap worden we langzaam meegezogen in dit verhaal over een onmogelijke liefde.” Het geschilderde debuut van de Vlaamse Leen van Hulst (v).Melk en sneeuw
  • Charles Burns – Een retrospectief over Charles Burns, naar aanleiding van de gelijknamige expositie in M-Museum in Leuven. Likkebaardend mooi uitgegeven.