Laat Capricornus uit de as verrijzen

11 feb 2012  ·

Sommige auteurs hebben een zeer trouwe achterban. Andreas is zo’n auteur. Zijn fans waren dan ook zeer teleurgesteld toen uitgeverij Lombard in 2005 besloot een punt te zetten achter diens reeks Capricornus. Te meer daar de reeks in Frankrijk wel werd voortgezet. Althans, tot voor kort, want onlangs liet Lombard weten de voorziene delen 16 tot en met 20 niet meer te willen uitgeven. Andreas lijkt echter vastbesloten om de laatste vijf delen te maken. Een duidelijk geval van “wordt vervolgd…”.Capricornus 13

In de tussentijd laten de fans het er niet bij zitten. Mat Schifferstein – groot bewonderaar van ’s mans werk en tevens mede-eigenaar van uitgeverij Sherpa – was het al jaren een doorn in het oog dat Capricornus niet langer werd vertaald in het Nederlands. Bij Sherpa verschenen de nodige albums van Andreas, waaronder de eerste vijf delen van Capricornus en zij zouden graag de serie voortzetten. Vandaar dat er een reddingsplan is verzonnen…

Capricornus 6Teken toch bij!

Uitgeverij Sherpa is van plan om de reeks Capricornus voort te zetten vanaf nummer 11. De uitvoering zal identiek zijn aan die van de eerste vijf delen (dus met harde kaft). De prijs wordt € 24,95 per deel en er zullen 2 delen per jaar verschijnen. De oplage zal beperkt zijn tot maximaal 500 à 600 exemplaren per deel. Sherpa garandeert dat overgebleven exemplaren later niet tegen een lagere prijs zullen worden verkocht, maar worden vernietigd. Aangezien de definitieve oplage wordt afgestemd op de interesse, is het zaak voor gegadigden om zich in te tekenen bij zijn of haar stripspeciaalzaak. Bij ons, bijvoorbeeld. 😉 Wij hebben een lijst klaarliggen. Teken je in en wij zorgen er voor dat elk nieuw deel voor je apart wordt gezet. Het is de bedoeling dat deel 11 komende juli al verschijnt, dus wacht niet te lang!