Nieuw Amerikaans, 29 augustus

30 aug 2012  ·

Star Wars Omnibus: Clone Wars 1: At War with the EmpireLeuke boeken deze week. Niet veel, maar zeker de moeite waard. Ook niet onbelangrijk: de nieuwe Previews is binnen, dus er kan tijdens onze absentie naar hartenlust gegrasduind worden.

  • Deadpool Classic 7
  • Star Wars Omnibus: Clone Wars 1: The Republic Goes to War
  • Rex Mundi Omnibus 1Rex Mundi Omnibus 1Rex Mundi vergaarde ooit bekendheid als religieuze thriller, doordat de Da Vinci Code het genre ineens stevig op de kaart zette. Maar zeggen dat Rex Mundi een soort Da Vinci Code is, zou de reeks ernstig tekort doen. Om te beginnen verscheen het 1e deel van Rex Mundi 2 jaar voor de wereld ooit van de Da Vinci Code had gehoord. Daarbij komt dat het zich afspeelt in 1933, in een fictief verleden waarin het feodale systeem nog altijd bestaat, actief in stand gehouden door de Katholieke Kerk. Tenslotte is Rex Mundi vooral een stuk spannender, gruwelijker zelfs en lang niet zo flatteus voor de (Katholieke) Kerk. Deze nieuwe uitgave bundelt 3 TP’s in 1 omnibus en is daarmee ook nog eens spotgoedkoop.Amulet 5
  • Amulet 5: Prince of the Elves – Net als Bone lijkt Amulet met elk deel spannender te worden. In deel vijf brandt de strijd tussen de mensen en de elven definitief los. Het is te hopen dat uitgeverij Silvester het tempo wat verhoogd, want hier zijn we nog maar net bij deel 2.
  • Courtney Crumrin 2 HC: The Coven of Mystics – Voorheen werd deze reeks uitgegeven in slappe kaft op klein formaat, goedkoop papier en met minder pagina’s, maar in deze vorm is het toch wel een stuk mooier.Uzumaki 1

En een manga’tje:

  • Uzumaki 1: Spiral into Horror – We hebben niet zo vaak Japanse horror, maar voor Uzumaki maken we graag een uitzondering. Mooi getekend en naar verluidt retespannend. Het is bovendien een afgerond verhaal in drie delen en dat is ook wel eens prettig.