Dave McKeans Sandman omslagen op waar formaat

18 dec 2012  ·

Wie bekend is met de legendarische serie The Sandman van Neal Gaiman (en diverse tekenaars), heeft vast wel eens omslag gezien van Dave McKean. Deze Brit staat er om bekend dat hij graag collages maakt. Nou waren wij altijd in de veronderstelling dat de tekeningen voor deze collages op A3-formaat getekend waren, een standaardmaat in de stripwereld. En dat hij deze tekeningen in Photoshop – een favoriet stuk gereedschap van McKean – samenvoegde tot collages. Hadden wij het even mis! Onderstaande foto’s laten zien dat in ieder geval de eerste twee omslagen op waar formaat gemaakt zijn en geheel zonder computer. Zoals je ziet doen ze het leuk in de huiskamer. Misschien een ideetje voor de volgende Collector’s Edition?

 

Sandman #1 collage

 

Sandman #2 cover

 

Sandman #2 collage

 

Sandman #1cover