Nieuwe titels, 20 februari

20 feb 2013  ·

Nieuwe aanwinsten voor deze week: Silas Corey 1

Glénat

 • Silas Corey 1 HC: Het Aquila-netwerk – Frankrijk, 1917. Silas Corey is voormalig journalist, nu detective. Hij wordt ingehuurd om een journaliste terug te vinden, die een spionagezaak op het spoor was, waarbij de minister-president betrokken is. Deel 2 van dit tweeluik staat al voor komende mei aangekondigd.Deep 1

Daedalus

 • Questor 2 HC: De zaak Atlantis
 • Deep 1 HC: Alfa predatoren – Door een mysterieus signaal uit het diepste punt in de Stille Oceaan besluiten grote aantallen dieren tot georganiseerde aanvallen op mensen. Geschreven door Stéphane Betbeder, co-auteur van Bunker, dan weet je een beetje uit welke hoek de wind waait.Drakko 1
 • Drakko 1 HC: De dertiende horde – Een nieuwe sciencefictionreeks van Valérie Mangin en dat betekent sappig tekenwerk, grootse taferelen, klassieke thema’s en epische conflicten. In de hoofdrol ditmaal bionische draken die de heerschappij van Het Rijk veilig moeten stellen. Aan krijger-bazilik Drakko de taak om hier een streep door te zetten.

Medusa

 • Tatanka 3: MutatieBullet to the Head

Casterman

 • Bullet to the Head HC – Oftewel Headshot in een integrale editie. Dit in verband met de verfilming van het verhaal onder de nieuwe titel. Op het omslag prijkt dan ook hoofdrolspeler Silvester Stallone (getekend door Colin Wilson, dat wel). Geschreven door Matz, die we natuurlijk kennen van zijn ijzersterke serie De killer.Ythaq 10 Een huurling en een politieagent gaan samen op pad, omdat ze nog een appeltje te schillen hebben.

Uitgeverij L

 • Ythaq 10: Terugkeer naar Nehorf – Bij deel 9 vermeldden we triomfantelijk dat Ythaq afgerond was, maar zoals dat tegenwoordig vaker gaat werd besloten om de serie voort te zetten met een nieuwe cyclus. Terug naar Nehorf is dus het eerste deel van een nieuw verhaal.
 • Ythaq 2, 3 + 6 SC – Herdrukken. Daarmee is de volledige reeks weer verkrijgbaar!Lanfeust Odyssey 4
 • Agent 327 12, 13 + 17 SC – Herdrukken.
 • Lanfeust Odyssey 4 SC + HC: De grote klopjacht
 • Lanfeust van de sterren 1 + 7 SC – Herdrukken.

Oog & Blik / De Bezige Bij

 • Lars Fiske: Herr Merz – De Duitse kunstenaar Kurt Schwitters was even eigenaardig als de werken die hij maakte. En dat kwam goed uit, want in de tijd waarin hij actief was (het begin van de 20e eeuw) maakte de kunstwereld een flinke omslag door.Herr Merz
  Schwitters maakte onder andere Dadaïstische kunst, een stroming die uit was op een deconstructie van de gevestigde denkbeelden over kunst. In Nederland werkte hij samen met De Stijl, een groep kunstenaars die streefden naar een radicale hervorming van de kunst en zich onder andere hard maakte voor de erkenning van grafisch ontwerpen als toegepaste kunst. Bekende namen zijn Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld.
  Lars Fiske vertelt het levensverhaal van Kurt Schwitters en maakt daarvoor zeer effectief gebruik van elementen uit deze stromingen in zijn tekenstijl en paginaopmaak. Het resultaat mag er wezen.Brussels in Shorts

Oogachtend

 • Bruss. Brussels in Shorts – Korte verhalen die zich alle afspelen rond de Oude Graanmarkt in hartje Brussel. De tien bijdragende auteurs komen uit alle windstreken en zullen voor velen niet echt bekend zijn, maar dat laat onverlet dat de kwaliteit hoog ligt.Monsieur Bermutier
 • Bart Schoofs: Morgen weer een dag – Na een aantal delen Braaf varken hebben we lange tijd niets meer vernomen van Bart Schoofs (Dat wil zeggen in albumvorm. In België liet hij zijn kunsten al die tijd zien in diverse kranten en tijdschriften). In Morgen weer een dag neemt hij elke pagina een ander maatschappelijk fenomeen op de hak. En dat doet hij met verve.Madame Pipi
 • Maarten Vande Wiele: Monsieur Bermutier – Zijn laatste albums I hate/love Paris lieten nog zijn kenmerkende, soepele klare lijn zien, maar in Monsieur Bermutier gebruikt Vande Wiele een stijl die doet denken aan die van Judith Vanistendael. In dit album staan vijf korte verhalen van Guy de Maupassant.
 • Delphine Frantzen: Madame Pipi – Een graphic novel over een toiletjuffrouw, door de Vlaamse debutante Delphine Franzen.