Nieuwe titels, 27 februari

28 feb 2013  ·

de-hel-van-het-oostfront-1-de-russische-winterEr valt weer heel wat te genieten deze week:

Silvester

 • De hel van het Oostfront 1 HC: De Russische winter – Ernst Kessler is een 19-jarige Duitse soldaat, wiens legereenheid anno 1942 oprukt naar Stalingrad. Zich onbewust van de naderende nederlaag, is Kessler nog vol vertrouwen en geloof in zijn vaderland. Al snel blijkt dat de bolsjewistische soldaat niet de grootste vijand is, maar de Russische winter. Als we de promotie mogen geloven die uitgeverij Silvester voor deze serie maakt, dan is De hel aan het Oostfront één van de betere oorlogsverhalen. Aan het tekenwerk zal het in ieder geval niet liggen.
 • wollodrin3Wollodrïn 3 HC: Het konvooi 1 – Oorspronkelijk was Wollodrïn gepland als tweeluik, maar auteurs Chauvel en Lereculey (samen onder meer verantwoordelijk voor Arthur, Zeven: Dieven en Golias) hadden er blijkbaar lol in. Ogenschijnlijk klassieke fantasy – dus met orken en elfen – maar met een geheel eigen draai.
 • Verborgen geschiedenis 23 HC: Absint – Een nieuw deel van Kordey, die vanaf 1 maart extra in het zonnetje wordt gezet. Vanaf die dag delen we namelijk het gratis stripgeschenk uit van dit jaar, dat een verhaal bevat dat door hem geschreven en getekend is. Zolang de voorraad strekt!

panda_s0Dark Dragon Books

 • Escobar 2 HC: Stadsgeest
 • Roep van de legenden 2 HC:
 • Pandamonia 2 HC: Dageraad van een nieuwe wereld

Overige uitgeverijen

 • Dagboek van een muts 3 HC: In de spotlights!
 • Dossier Jan Bosschaert Luxe – Het ziet er uit als een tekenmap, maar is een 64 pagina’s tellend boek vol schetsen en schilderijen door Jan Bosschaert, bekend van onder meer Jaguar en Sam.
 • Kleurplaat De Stripdagen 2012Thé Tjong-Khing: De kleine sprookjesverteller – Drie sprookjes, verteld en getekend door Thé Tjong-Khing.
 • S1ngle 12: Love
 • Brecht Vandenbroucke: White Cube HC – Brecht Vandenbroucke is een Belgische illustrator/kunstenaar die eerder al covers en illustraties maakte voor de New York Times en nu als striptekenaar debuteert met White Cube.
 • Peter de Wit: We gaan u eens lekker doodmaken HC – Grappen van Sigmund over de dood en euthanasie, gecombineerd met cartoons uit het tijdschrift van de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige white-cubeEuthanasie. Een onderwerp waar Peter de Wit wel raad mee weet.
 • DW B: ZZZZZZZ de laatste graphic novel – Een stripspecial van het Vlaamse literaire tijdschrift DW B, met daarin onder andere werk van Aimée de Jongh, Marc Legendre, Milan Hulsing, Dominique Goblet en Bryan Talbot, met daarnaast natuurlijk essays over het werk van Charles Burns, François Schuiten en Hanco Kolk.