Nieuwe titels, 31 mei

31 mei 2013  ·

Deze week onder andere weer eens nieuwe boekjes van Silvester:Atalante 5

Silvester

 • Atalante 5 HC: Calaïs en Zetes
 • Een paar stappen tot het licht 1 HC: De geometrie van het toeval – In het leven van Marianne vinden er om de vijf jaar en zeven maanden ingrijpende gebeurtenissen plaats. Vlak voor zo’n moment ontdekt ze dat haar vader mogelijk spioneerde voor de Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bewijzen zijn nooit gevonden, maar er schijnt een dagboekje te bestaan dat uitsluitsel zou kunnen geven. Samen met een vriend van haar vader gaat Marianne op zoek en daarbij helpt het toeval wel opvallend vaak een handje mee. Een strip in Blake en Mortimer stijl. De eerste twee delen zijn tijdelijk te krijgen voor een introductieprijs.Een paar stappen tot het licht 1
 • Een paar stappen tot het licht 2 HC: De onwaarschijnlijke reis
 • De pijl van Nemrod 6 HC: De moord
 • Silvester zomeraanbieding – Zes eerste delen van lopende reeksen voor 10 euro per boek. Het gaat om De pijl van Nemrod, Acriboréa, De Nachtuil, De autoreportages van Margot, Walking Dead en Uur U.

SanomaDe pijl van Nemrod 6

 • Donald Duck pocket 210: Dreiging uit het elfenrijk
 • Donald Duck dubbelpocket extra 9: Duckankhamon

Oog & Blik / Bezige Bij

 • Jaron Beekes: Epstein. Het brein achter de Beatles – Brian Epstein was de manager van de Beatles en had een belangrijk aandeel in hun succes. Met hemzelf ging het echter minder voor de wind. Hij worstelde met zijn homoseksualiteit en zijn joodse afkomst en richtte zichzelf uiteindelijk ten gronde. Gemaakt door Jaron Beekes, de Nederlandse auteur die eerder al het interessante en succesvolle album Spinoza maakte.Epstein
 • Guy Delisle: Gids voor slechte vaders – De maker van Jeruzalem en Birma legt haarfijn uit hoe het precies niet moet, die opvoeding.

Overige uitgeverijen

 • Serge Baeken: Fast Forward – Een nieuw dubbeldik schetsboek van Serge Baeken.
 • Mutts HC: Het allermooiste cadeau – Drie aandoenlijke prentenboekjes over een kat en een hond die elkaars grootste vrienden zijn.DSM. De Sigmund Methode
 • Mutts HC: Hemels
 • Mutts HC: Tijd voor een knuffel
 • Sigmund: DSM. De Sigmund Methode – Voor wie niet helemaal bekend is in de psychiatrie: DSM staat voor Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Het is een Amerikaans handboek, bedoeld voor het diagnostiseren van psychische aandoeningen. Dachten wij althans, want volgens Peter de Wit staat het dus voor De Sigmund Methode. En dit boek is een ‘definitief diagnostisch naslagwerk om iedereen gek te verklaren’. Van A tot Z worden alle stoornissen van de moderne mens opgesomd, vergezeld van een strip en een korte omschrijving. Door Sigmund zelf, uiteraard.