Nieuwe titels, 6 mei

8 mei 2013  ·

Nieuw deze week:De vier hoeken van de wereld

Dupuis, Lombard & Dargaud

 • De vier hoeken van de wereld – One-shot van de tekenaar van Black-Op. Ditmaal neemt hij ook het scenario voor zijn rekening. Het verhaal speelt in de Sahara, net voor Europa overvallen zal worden door de Eerste Wereldoorlog. Een jonge tweede luitenant Dupey besluit zijn jongensdroom waar te maken door dienst te nemen bij de Meharisten (vrij vertaald: Kamelencavalerie).Esteban 3
 • Karma Salsa 2 – Tweede deel van deze rauwe stripthriller in drie delen.
 • Esteban 3: Overlevers – Slot van de eerste cyclus. Het schip is gestrand in het ijs van Antarctica en het eten is op rantsoen. Weten ze ze nog een plan te bedenken om de poolwinter te overleven?
 • Cédric 27: Wanneer vertrekken we?
 • Sisters 7: M’n zonnesteekje!Wisher 4
 • Wisher 4: Bolhoed en toverstaf – Na een wachttijd van 4 jaar is hier dan eindelijk het laatste deel. Science-fiction met een flinke scheut Germaanse mythologie blijkt een aangename mix te zijn en we zijn dan ook benieuwd hoe het afloopt.
 • G. Raf Zerk 29: Geen been om op te staan

Blloan & Vrije Vlucht

 • Pablo 2Pablo 2 HC: Apollinaire – We volgen Pablo Picasso en kompanen in 1905 op het smalle pad naar de roem, gevuld met gehaaide galeriehouders. Het gaat ze nog niet voor de wind, maar dat weet het enthousiasme niet te temperen. Deel 1 was terug te vinden in Willems top 10 lijstje van 2012, maar hij was zeker niet de enige die er van genoten had. Aanrader!Shelley 2
 • Mary Shelley 2 HC – Tweede deel en slot over de beginjaren van de schrijfster van Het monster van Frankenstein. Flamboyante avonturen van Britse Dandy’s begin 19e eeuw.
 • Spiegelingen 3 HC – Slot van de raamvertelling. Ditmaal neemt scenariste Valerie Mangin zichzelf als onderwerp. Het verhaal speelt zich af in 1993, tijdens haar studententijd. Ze wordt verliefd op Denis Bajram, de tekenaar van dit derde deel. In de vorige delen was er telkens sprake van iemand die op de achtergrond opereerde en meer wist en kon dan mogelijk leek te zijn. We zijn erg benieuwd welke draai Mangin daar aan geeft.Spiegelingen 3

Standaard

 • Amoras 1: Suske – Flink gehyped door de uitgeverij en hier is hij dan: een compleet andere kijk op Suske en Wiske. Of zoals de uitgever het zelf zegt: “Suske en Wiske, the saga unfolds”. In november zou deel 2 moeten verschijnen met als titel Jeruzalem. Op het omslag prijkt als vanouds de naam Willy Vandersteen, maar binnenin staan de namen Marc Legendre (Biebel, Sam, Verder) en Charel Cambré (Jump). Eén blik op het binnenwerk maakt direct duidelijk dat ons François en Louise de moderne tijd instappen: Veel actie, heftige scènes en onverbloemd taalgebruik.Amoras 1
 • Rode Ridder 238: Het godsgericht
 • De Kiekeboes 136: Schijnheilig bloed
 • Urbanus 153: De liegende leugendetector
 • De Smurfen vakantieboek

We hebben ook nog een nieuw beeldje van Lambik (SW 118), in een scène uit De Knokkersburcht, er zijn hele leuke spaarpotten van Astro Boy en Titeuf en er is een nieuwe Ballon folder met de aankondiging voor juni en augustus.