Nieuwe titels, 5 juni

6 jun 2013  ·

Weer een paar fraaie strips voor de broodnodige ontspanning:Blueberry Luxe: Chihuahua Pearl

 • Blueberry Luxe: Chihuahua Pearl & De man die $ 500.000 waard was – De tweede luxe Blueberry van uitgeverij Sherpa. Net als de vorige uitgave (met daarin De mijn van Prosit en Het spook van de goudmijn) in zwart-wit, op extra groot formaat en voorzien van een klein dossier achterin. Als bonus krijg je ook nog twee vouwvellen op hetzelfde formaat, met daarop nog wat extra informatie over respectievelijk het zojuist genoemde, eerste luxe Blueberry boek en De wraak van Arn (door Gal en Dionnet).Aria 35: De feniks verrijs
 • Aria 35: De feniks verrijst – Alweer album 35 van de schone en heldhaftige Aria.
 • Sisco 6: Onderhandelingen in 9mm – Snelle thriller rond een cynische agent zonder scrupules. Dit is het slot van het derde tweeluik.
 • Moederkillers – Tweeluik geschreven door Zidrou van o.a. Lydie. Over een geheime club van meiden die opgroeien zonder vader in het gezin. Op een dag stuiten ze op een ‘wraak-site’. Ze beginnen straffen te verzinnen voor hun moeders. Als blijkt dat hun wensen ook echt worden uitgevoerd, loopt alles vreselijk uit de hand…
 • Witte Klauw 1: Het ei van de koningsdraakMurena 9: Doornen – Het verhaal gaat verder na de grote brand. Murena wordt getergd door wroeging. Ondertussen zoekt het gezag van Rome naar een zondebok voor de brand. Petrus probeert verhaal te halen bij Nero.
 • Witte Klauw 1: Het ei van de koningsdraak – Leuke nieuwe fantasy geschreven door Le Tendre (Chinaman, Op zoek naar de Tijdvogel) en getekend door Taduc (o.a. Chinaman). In een onrustig land dood de jonge Taho een draak. Maar hij krijgt van de draak een opdracht mee en een gave.
 • Berentand 1: MaxBerentand 1 HC: Max – Het verhaal van drie jonge Polen die bezeten zijn door het vliegen. Twee van hen hebben een Duitse achtergrond de derde is joods. Een recept voor problemen. Het verhaal start in 1944, ergens op de Stille Oceaan en wordt verteld in flashbacks.
 • Geen weg terug HC – Billy Summer wil de laatste wens van zijn oma vervullen. Haar man is 60 jaar eerder gesneuveld in de Koreaanse oorlog. Billy vertrekt met een groep veteranen naar Korea, om afscheid te nemen van zijn opa. Daar doorheen spelen ook enkele persoonlijke drama’s. Over verraad, liefde, spoken uit het verleden en de afsplitsing tussen Noord en Zuid-Korea. Geschreven en getekend door Olivier Grenson, bekend van Niklos Koda en Voor het ongeluk Geboren.
 • Geen Weg TerugDe klant HC – Nog een strip van Zidrou. Op een avond stapt een man een kroeg binnen in de rosse buurt. Hij heeft een afspraak met een pooier. Wat volgt is een liefdevol verhaal in een koude wereld.
 • Long John Silver 4 HC: GuyanacapacLong John en Lady Vivian zijn van elkaar gescheiden geraakt. Van de bemanning van de Neptune zijn nog slechts enkele leden over. Met een enorme climax eindigt deze ode aan Stevenson’s Schateiland. Deel 1 is overigens herdrukt, dus wie deze geweldige reeks nog niet ontdekt had heeft nu opnieuw de kans.Helden van de Tour
 • De terugkeer van Bert en Bobje – Een verzameling van de allerbeste grappen van Kamagurka’s Bert en Bobje.
 • Helden van de tour Oog & Blik brengt ter gelegenheid van de honderdste Tour de France dit boek van de Nederlandse Jan van Cleijne uit. Een werkelijk schitterend getekend boek.
 • De Psy 19
 • Voetbalgek 4
 • Wielergek 4
 • Catz 1: Borsten, billen en bier – Kattengrappen aan de bar.
 • Suske en Wiske vakantieboek – Met daarin 4 strips en de bekende puzzels en spelletjes.Preacher Luxe 1
 • Preacher Luxe 1 – De roemruchte serie Garth Ennis en Steve Dillon waarin een pastoor God achterna zit, om hem verantwoording te laten afleggen voor al het leed op de wereld. God heeft – niet verbazingwekkend – een behoorlijk arsenaal aan bovennatuurlijke shit achter de hand om de pastoor te dwarsbomen. Niet voor tere zieltjes, wel voor de veeleisende lezer. De Nederlandse uitgave is identiek aan de nieuwe, luxe Amerikaanse en bevat anderhalve bundel (TP) per boek. Behalve dan dat hij bijna een tientje (!) goedkoper is.Superman: Earth One 2
 • Batman: The Killing Joke HC – Het klassieke verhaal van Alan Moore en Brian Bolland, waarin de vraag centraal staat of Batman en de Joker niet twee kanten van dezelfde medialle zijn en allebei net zo gek. Dit album is niet alleen in harde kaft, maar ook nog eens op groot formaat uitgebracht voor nog (ruim) geen 2 tientjes! Een keuze die het gedetailleerde arceerwerk van Bolland duidelijk goed doet.
 • Superman: Earth One 2 HC

En tenslotte zelfs weer eens een manga:

 • Ikigami 8