Nieuwe titels, 13 september

13 sep 2013  ·

Een paar weken vakantie doen wonderen voor de mens. En het zal je verbazen hoeveel dozen met strips er daarna op de stoep staan. En hoe snel je zo’n vakantie vergeten bent…

Dupuis

 • Ivan IivankaVrije Vlucht: Ivan Ivanka – Ongebruikelijk voor de Vrije Vlucht, is dit een klein boekje met slappe kaft. Wel lekker dik en als we de eerste geluiden mogen geloven ook erg leuk. Aan de tekeningen zal het niet liggen want die zien er super uit. Tekenaar Benoît Feroumont maakte lang geleden het grappige, maar helaas direct de nek omgedraaide Wondertown.
 • Vrije Vlucht: Elke raaf pikt HC – Het prachtige tweeluik van Jean-Paul Gibrat, nu verkrijgbaar als integrale uitgave. Het is feitelijk het vervolg op Het uitstel, maar is ook uitstekend los te lezen.
 • Guust 4: flaters te koop HC – De laatste twee oblong facsimile uitgaven.
 • Guust 5: Flappende flaters HC
 • Alfa12: Een bewogen reisDe avonturen van Kuiken I 1: Pwiep ben ik? – Grappen rondom een pasgeboren kuiken met een filosofische kijk op het leven. Mede gemaakt door Janry (Robbedoes en Kwabbernoot, Kleine Robbe).

Lombard

 • Alfa 12: Een bewogen reis – Het tweede deel van het tweede seizoen en het eerste deel dat getekend wordt door Chris Lamquet. Daarvoor moest helaas wel eerst de serie Eco Warriors sneuvelen.
 • Nieuwe tijdenRani 4: Meesteres
 • Collectie Getekend: Nieuwe tijden HC – Nieuw werk van Warnauts en Raives. Dit duo staat altijd garant voor broeierige verhalen over botsende ego’s en dit boek vormt daarop geen uitzondering. In 1938 keert de schuinsmarcheerder Thomas terug naar zijn geboortedorp in de Belgische Ardennen. Zijn broer Charles is een geslaagd zakenman, die het zwarte schaap liever weer ziet vertrekken. De linkse Thomas vormt namelijk een smet op zijn nationalistische blazoen. Of is het omdat zijn vrouw nog steeds gevoelens koestert voor haar oude vlam?

Blloan

 • De wezentrein 1: JimTexas Cowboys. The best Wild West stories published HC – Een ronkende ondertitel voor deze samenwerking tussen Matthieu Bonhomme (Esteban) en Lewis Trondheim (Donjon, Het eiland Bourbon). Een mooi, handzaam en feestelijk dik boekje dat waarschijnlijk net zo leuk is als het er uit ziet.
 • De Wezentrein 1: Jim HC – Een nieuwe serie met tekenwerk van Xavier Fourquemin, die we nog kennen van Legende van het wisselkind en onlangs nog van Miss Endicott. Een verhaal over weeskinderen die in 1920 in een trein door de Verenigde Staten trekken, op zoek naar pleegouders, of ondernemers op zoek naar goedkope werkkrachten… Het lot beschikt. In 1990 zoeken twee kinderen elkaar weer op.

Kana

 • Ikigami 10 – Het laatste deel!

Silvester

 • Merlijn queeste van het zwaard 1: De profetieDe Legendariërs 3: Vijandelijke broeders
 • Merlijn: Queeste naar het zwaard 1: De profetie HC – Een spin-off van de tiendelige reeks Merlijn die Silvester eerder uitgaf en oorspronkelijk uit het fonds van Talent kwam. Zolang de voorraad strekt kun je de eerste twee delen kopen als pakket voor een zacht prijsje.
 • Merlijn: Queeste naar het zwaard 2: De vesting van Kunjir HC

Arboris

 • Kronieken zwarte maan speial.2 Kop of muntKonvooi 12: De vrije zone
 • Kronieken van de Zwarte Maan Specials 2: Kop-of-munt – Over ieders favoriete elf met lange vingers in harde en slappe kaft.
 • De vier ruiters van de apocalyps 1: Tocht door de hel – Nieuw werk van Simon Bisley verkrijgbaar in harde en slappe kaft, Bisley zoals Bisley hoort te zijn 😉

RW/Lion

 • Transmetropolitan 3Transmetropolitan 3: Het jaar van de schoft – De legendarische reeks van Warren Ellis. Anarchistische science-fiction met scherpe tanden.
 • Green Lantern: Wedergeboorte HC – De luxe versie met een extra verhaaltje over hoe het begon en een dossier met extra tekeningen en pagina’s van het originele script.
 • 100 Bullets 6

Oog & Blik

 • Dirk-jan Hoek: Mao’s mussen – Over Dong Tjong, die de mussen probeert te redden als Mao het bevel geeft om ze allemaal uit te roeien.

Standaard & Sanoma

 • suske 323: Barabas de balorigeDonald Duck pocket 214: De bende van El Gato
 • De Rode Ridder 239: De duivelse poppenspeler
 • Jommeke 266: Pannenkoeken van Pierehaar – De eerste in de nieuwe vormgeving.
 • Vertongen & Co. 6: De gepatenteerde pestkoppen

Strip2000

 • 3 Hoog 2: In het diepe – Nieuwe studentengrappen door Ype.
 • Timo 3: Vette avonturen

Overige uitgeverijen

 • De wereldgeschiedenis door Hans G KresseDe wereldgeschiedenis verbeeld door Hans G. Kresse HC – Een boek vol prachtige, geschilderde platen door de meester zelf. Elke plaat wordt geflankeerd door tekst en uitleg over het betreffende historische feit.
 • Beroep Leraar 3: Keet en kabaal
 • Dokters 3: Prima reflex!
 • De beproeving 6: Bij het vallen van de nacht HC – Het laatste deel van deze Stephen King verstripping!
 • Philemon: De wilde pianoPhilémon: De ezelsheiland – Toen Philémon in de jaren 70 verscheen, oogstte de strip veel lof door de vele experimenten en de uitbundige creativiteit. Maker Fred vond het duidelijk een genoegen om de grenzen van het medium op te zoeken. Uitgeverij Hum besloot alle albums te herdrukken in harde kaft en in een kleine oplage. Elk deel bevat achterin wat achtergrondinformatie.
 • Philémon: Het vogelverschrikkersvagevuur HC
 • Philémon: De drenkeling van de A HC
 • Philémon: De wilde piano HC
 • Ivo en de vikingszoon – Een jeugdstrip over een jongen die ontvoerd wordt door Noormannen. Gemaakt door Roelof Wijtsma, die we kennen van Arin en het volk van de hunebedbouwers, en voorheen voorgepubliceerd in het christelijke kindertijdschrift BimBam.
 • Babara Stok: Lang zal ze levenLang zal ze leven! van 20+ tot 40- – The Best of Barbara Stok, de beste stroken van de afgelopen 20 jaar.
 • Dit is het leven HC 1 t/m 9 – Een nieuwe serie voor kinderen. Op klein formaat uitgegeven en gevuld met verhalen over de (onbegrijpelijke) dingen waar je als kind zo tegenaan loopt. Een greep uit de titels: De ouders van Max en Lili maken ruzie, Max is verslaafd aan computerspelletjes, Lili wordt beetgenomen op het internet, Lili wil graag een poes. We zagen dat het in Frankrijk een grote hit is.Verhalen uit Pajottenland
 • Verhalen van het Pajottenland HC – Een dik en rijkelijk geïllustreerd boek, gemaakt door kunstenaar Koenraad Tinel en schrijver Stefan Brijs. Gevuld met verschillende verhalen en anekdotes die zich afspelen in de heuvelachtige streek ten oosten van Brussel.
 • Peters Zeurkalender 2014 – Behoeft deze kalender nog enige introductie? Dat dachten we al.Peters Zeurkalender 2014

Er zijn ook een paar nieuwe PVC-poppetjes van Disneyfiguren uit. Te weten Kwik, Kwek en Kwak en de muizen Tom en Pietertje. Volgens ons komen die laatste twee uit de film Assepoester en wonen ze in de Donald Duck strips op de boerderij van Oma Duck.