Nieuwe titels, 25 september

26 sep 2013  ·

block 109Een berg allerlei deze week.

Saga

 • Block 109 4: Rode ster HC – De lotgevallen van een drietal Russische piloten tijdens hun gevechten tegen de Duitsers in 1944.
 • Het vervloekte kind 1: De kaalkoppen – De zoektocht van een geadopteerde jongen, die in de jaren 60 ontdekt dat hij van ‘foute ouders’ komt. Hij gaat op onderzoek uit. Een mooi verhaal dat eerder in een integrale harde kaft verscheen.
 • Het vervloekte kind 2: Het O teken
 • valentine pityBenn: Valentine Pity HC – De lotgevallen van een jonge vrouw, levend aan het begin van de 20e eeuw, die zich weinig gelegen laat aan de conventies. Aan de hand van haar lotgevallen schetst Benn (Mick Mac Adam) een plaatje van de maatschappij in die tijd.
 • Succubus 3: Eanna

Silvester

 • d 2D 2 HC: Lady d’Angerès – De klopjacht op Lord Faureston door Richard Drake en Mister Johnson wordt opgevoerd. Hierbij krijgen zij concurrentie van de mysterieuze Lady d’Angerès.
 • Een paar stappen naar het licht 3 HC: Reizigers uit een andere wereld – Einde van de eerste cyclus.
 • De Verborgen Geschiedenis 24 HC: De onbekende oorlog
 • Walking Dead 16 HC: De wijde wereld
 • Walking Dead 17 HC: Vrees het ergste

Standaard/Sanoma

 • BloedbroederDonald Duck dubbelpocket 50: Miniducks uit de ruimte – Ter ere van het 50e nummer met een zilveren omslag!
 • Suske en Wiske: De bloedbroeder – Een album buiten de reeks, gemaakt voor het Rode Kruis. Wij hebben overigens de Vlaamse versie, niet de Nederlandse.
 • De Rode Ridder: De rode kogge – Nog een speciale uitgave. Ditmaal een bestaand verhaal (nummer 215), dat opnieuw is uitgegeven door het Kamper Stripspektakel van dit jaar. Voorzien van een dossier over Kampen, kogges en het ontstaan van dit album.

De rest

  • zeeheksKappie 138: De zeeheks – Een herdruk van dit bekende kapiteintje van Marten Toonder. Getekend overigens door Piet Wijn. Als je goed kijkt, zie je de trekken van Douwe Dabbert onder de kapiteinspet doorschemeren.
  • Kappie 139: De woeste Pochtli
  • Requiem 11: Oude liefde
  • Arman en Ilva: De bijzonder begaafden HC

Tijdschriften

 • jan kruis glossy 2013Jan Kruis glossy – In het voorwoord lezen we dat Jan Kruis ooit de rechten op Jan, jans en de kinderen verkocht aan Libelle en dat het te duur was om voor deze uitgaven een licentie te kopen. Geen Jan, Jans dus, maar wel allerhande vervangfamilies en -dieren die verrekte veel op ze lijken om de schade goed te maken.
 • Reddition 58: Dossier Brüsseler Schule – Het Duitse striptijdschrift neemt de Brusselse auteurs onder de loep, die na de oorlog hun stempel drukten op de Europese strip. We noemen Paul Cuvelier, Jean Graton, Tibet, Albert Weinberg, Willy Vandersteen, Jacques Martin en Bob de Moor, die ook de tekening maakte die het omslag siert.

Donald Duck dubbelpocket 50