Nieuwe titels, 19 februari

18 feb 2014  ·

Prachtige nieuwe strips:

Ook al lijken we alleen nog maar bezig te zijn met het scoren van gouden medailles, toch verschijnen er deze maand ook nog geweldige nieuwe strips. (Heb je iets te lezen in de dweilpauzes.) Maak je borst maar nat.

 

 • Kraa 3: De kille woede van de stormEva’s geSternte HC – Heruitgave van XXe Ciel.com. Een dubbel boek met extra dossier. Aan de ene kant Biografie van een engel van de XXste eeuw en aan de andere kant Herinneringen aan de XXste eeuw
 • Kraa 3 HC: De kille woede van de storm – Slot van het drieluik over een bijzonder verwantschap tussen een mens en een arend. Voorlopig de laatste strip van de hand van Sokal. Hij gaat zich de komende tijd richten op het ontwerpen van games. Om te beginnen met de opvolger van het succesvolle Syberia.
 • Elfen 1: Het krystal van de blauwe elfenIndia Dreams 8 HC: De adem van Kali
 • Elfen 1 HC: Het krystal van de blauwe elfen – Een vijfdelige conceptreeks waarin elk album door een ander auteursduo wordt gemaakt. In elk album staat een andere elfensoort centraal. J.L. Istin kennen we o.a. als scenarist van Druïden. Hier een interview met de auteurs van dit eerste deel.
 • Nosferatu 2 HC: Para bellum
 • De orde van de kling 2 HC: Verslagenheid
 • Surcouf 1: De geboortr van een legendeSurcouf 1: De geboorte van een legende – Niet de eerste verstripping van de avonturen van de Franse kaper Robert Surcouf (1773-1827), maar bijzonder is wel dat zijn achter-achter-neef co-scenarist is. Van de tekenaar van Drakenbloed en de schrijver van Eleonora.
 • De onthoofde arenden 17: De kastijding van de vazal
 • Woestijnvalk 2: Hal far – Ali, het Noord-Afrikaanse wonderkind van de Duitse Luftwaffe ,vliegt met succes voor het Afrika-corps en leert daar al snel de gruwelen van de oorlog kennen.
 • Conquistador deel 3Conquistador 3 – Eerste deel van het tweede en laatste tweeluik over de beruchte Conquistadores.
 • Whaligoe 2 – Slot van een tweedelige thriller, die zich begin 19e eeuw ontrafelt op het Schotse platteland.
 • Aspis, detectives van het ongewone 3: Twee Noord-Franse indianen – Ontstaan uit de samenwerking van de scenarist van Codex Angelicus en de tekenaar van Druïden.
 • Woestijnvalk 2: Hal FarHet orakel van de maan 3: De rode capes
 • Memphis 1: Schijnwereld – Nieuwe samenwerking van Rodolphe en Marchal, die eerder met Léo (Antares) samenwerkten. Bewoners van een Amerikaans stadje lijken een vegetatief bestaan te lijden. De stad blijkt al sinds 1960 afgesloten van de buitenwereld. Mysteries alom!
 • Zonder Filter – De eerste bundel van Robert Raffe, hij publiceerde al eerder in tijdschriften als Zone 5300 en Eisner. Een jonge man besluit, nadat zijn vriendin hem heeft verlaten, zichzelf te veranderen. Dat doet de hoofdpersoon zo radicaal dat het hem tot wanhoop drijft.
 • Aspis 3: Twee Noord-Franse indianenPeter van Straaten: Niet doen opa – Peter van Straaten over het opa zijn. Heerlijke misverstanden tussen generaties…
 • Lanfeust Odyssey 5 HC + SC: Valstrik in het zand
 • Wouden van Opaal 8 HC + SC: De horden van het duister – Er is tegelijkertijd een herdruk van deel 6 verschenen.

Ythaq deel 4 en 9 zijn ook weer herdrukt, dus vanaf nu is de hele serie weer beschikbaar.