Nieuwe titels, 26 februari

27 feb 2014  ·

Het wordt water en brood de komende maand, want er is deze week meer uitgekomen dan je nog in je boekenkast gepropt krijgt.

Silvester

 • de-hel-van-het-oostfront-2De hel van het Oostfront 2 HC: De grootmacht ontwaakt – Daar is hij dan, deel 2! Deel 1 was een klapper, dus we hebben ruim ingekocht. De Duitse opmars van het Russische front wordt in deze serie op ijzige wijze in beeld gebracht.
 • De hel van het Oostfront 1 + 2 voordeelpakket
 • End 1 HC: Elisabeth – Dromerige gothic lolita strip, met heerlijk tekenwerk van Barbara Canepa, die we nog kennen van Sky-Doll.
 • maagdenbos 3Wollodrïn 4 HC: Het konvooi 2 – Fantasy van de  bovenste plank.
 • Machtsspel 6 HC: Antinéa
 • Het Maagdenbos 3 HC: Huwelijk – Het duurde even, maar daar is ‘ie dan… de laatste Maagdenbos.

RW/Lion

 • Transmetropolitan 4: Het nieuwe tuig
 • Batman HC: ManbatOld Batsie loopt een tegenstander tegen het lijf die het batman manbatalter ego van vleermuisman nog net een tandje verder heeft doorgevoerd. Indrukwekkend geschilderd door John Bolton, wiens stijl sterk geïnspireerd lijkt door het werk van Dave McKean (Black Orchid, Batman: Arkham Asylum).
 • 100 Bullets 9
 • Justice HC – Dit is de Nederlandstalige editie van de Absolute Edition, maar dan voor minder dan de helft van het geld! Een indrukwekkende uitgave. Door zijn afmetingen, gewicht en justicenatuurlijk het adembenemende tekenwerk van Alex Ross. Die doet wat hij het liefste doet en dat is heel veel verschillende superhelden tekenen. Deze klassieker is overigens rijkelijk voorzien van extra’s.

Dark Dragon Books

 • Conan 3: De weg der koningen
 • Nicodemus Red: De draak van Hillrude HC

Overige uitgeverijen

 • zonderfilterRobert van Raffe: Zonder filter – Een boek, vormgegeven als een pakje sigaretten. Alleen al daarom zou je het willen hebben. Robert van Raffe vult het van kaft tot kaft met grappige anekdotes en gebruikt de laatste pagina’s voor annotaties, waarin hij uitlegt waar alle inspiratie vandaan kwam.
 • Het tijdperk van de steden – Onlangs schonk François Schuiten het leeuwendeel van zijn originelen aan de Koning Boudewijnstichting. In dit boek staat een dwarsdoorsnede van de collectie, voorzien van een essay over Schuiten en zijn werk.
 • Kop En StaartJoost Swarte & Catherine Lewis: Kop en staart HC – Catherine Lewis legt leesbegrippen uit. Niet met gortdroge teksten, maar met grappige stukjes proza over drie muizen waarmee elk begrip duidelijk wordt gemaakt. Leuk en leerzaam en geïllustreerd door Joost Swarte.
 • Eric Heuvel: Nieuwe vrienden HC – Opnieuw een uitgave van de Anne Frank Stichting. Het speelt zich af in het heden op een middelbare school en gaat over discriminatie en vooroordelen in het algemeen.
 • nieuwe vriendenMichaël Olbrechts: De allerlaatste tijger – Als een familie op een zomerse dag op weg gaat naar oma, beginnen de kinderen vragen te stellen over haar verleden. De familiekroniek die tijdens deze autorit boven komt drijven is gebaseerd op Olbrechts eigen familiegeschiedenis. Zijn debuut is getekend in een stijl die het midden houdt tussen Flo en Judith Vanistendael en ziet er buitengewoon verleidelijk uit.
 • Franka 14: Het Portugese goudschip HC en SC – Geheel herziene herdruk en er staan meer herdrukken in de planning.
 • Peking. Oorlog in de diplomatenwijk HC – De Eerste pekingWereldoorlog vond natuurlijk niet alleen plaats in de loopgraven van het Belgische platteland. In 1917 besluit China maatregelen te nemen tegen alle Duitsers in het land. De spanningen lopen terstond hoog op en het is de Nederlandse gezant, jonkheer Frans Beelaerts van Blokland, die zich opwerpt om de gemoederen tot bedaring te brengen. Peter Mennen schreef een verhaal, gebaseerd op deze historische gebeurtenissen en Fred de Heij (Haas) maakte er een strip van.