Stripmakers borrelen met Kees de Boer

13 feb 2014  ·

Doorgaans houdt de BNS (Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers) zich met gewichtige zaken bezig, die aan ons – normale stervelingen – ongemerkt voorbijgaan. Maar de behoefte aan aandacht en vermaak zit stripmakers nou eenmaal in het bloed en dus bloeide er op een dag een plannetje om het aangename met het nuttige te verenigingen. Het resultaat is een serie interviews geworden, onder de illustere naam Stripmakers drinken wijn aan het water. Kees de Boer (Max Laadvermogen, Agent en boef) mag op kosten van de zaak een flesje wijn kopen en dit soldaat maken met een stripauteur, onderwijl starend over het water en keuvelend over het vak en het leven.

Het eerste interview is zojuist online gezet. Mark Retera (Dirkjan) mocht het spits afbijten. Terwijl hij zich samen met Kees naar de bodem van de fles ‘worstelt’, worden de vragen persoonlijker en de antwoorden ronkender, tot groot genoegen van de kijker. Briljante formule.