Nieuw Amerikaans, 1 mei

2 mei 2014  ·

Het is deze week smullen voor liefhebbers.The Boxer

Comics

  • X-Men 2: Muertas
  • The Boxer. The true story of Holocaust survivor Harry Haft – Een nieuwe biografie van de Duitser Reinhard Kleist die wij allen nog kennen van zijn meesterlijke biografie Cash, over (je raad het al) Johnny Cash.Flex Mentallo
  • Flex Mentallo. Man of Muscle Mystery – De man die de realiteit kan vervormen door met zijn spieren te rollen. Een oudje van Grant Morrison en Frank Quitely. Ooit wel verschenen als luxe, maar voor zover wij weten is dit de eerste keer dat het in een normaal bundeltje verschijnt.
  • The Hedge Knight: The Sworn Sword – Deel 1 verscheen bijna 10 jaar geleden en werd toen nog aangeprezen als prequel van A Song of Fire and Ice. Op deel 2 staat met grote letters A Game of Thrones prequel. Misschien was dat ook de reden om toch maar eens deel 2 te maken. Hoe dan ook, wij zijn blij dat hij er is, want de eerste smaakte naar meer.The Hedge Knight 2: The Sworn Sword
  • Mesmo Delivery HC – In een stoffig wegrestaurant in het midden van de VS, raken een verlopen Elvis imitator en een vrachtwagenchauffeur met laaghangende wenkbrauwen slaags. De confrontatie escaleert tot epische proporties, die doet denken aan Hard Boiled. Het is dan ook misschien niet toevallig dat de stijl van Rafael Grampá (bekijk hier zijn Absolut Vodka reclame) enigszins doet denken aan die van Geoff Darrow. Ongecompliceerd vermaak van hoog niveau.Mesmo Delivery
  • Secret. Never Get Caught – Een nieuwe one-shot van Jonathan Hickman. Niet alleen mooi getekend (Ryan Bodenheim), maar ook de inkleuring verdient een eervolle vermelding (Michael Garland). Het thema is illuminati: geheime genootschappen die achter de schermen aan de touwtjes trekken. En voor de verandering schrijft Hickman dit keer geen SF, maar is het een gruizige thriller in de stijl van Brian Azzarello en Ed Brubaker.XXXHolic Rei 1
  • Star Wars: Dark Times 7: A Spark Remains – Dark Times stond enige tijd stil, maar gelukkig zit er de laatste tijd weer vaart in.

Manga

  • Attack on Titan 12 – Dé hit van het moment!
  • Vinland Saga 3 HC
  • XXXHolic Rei 1 – Een spin-off van (verrassing) XXXHolic.