Nieuwe titels, 15 mei

15 mei 2014  ·

De nieuwe albums. Sciencefiction liefhebbers komen deze week niets te kort.

Sherpa

 • ravianRavian en Laureline 0 HC:  De levende dromen & De grote verzamelaar – Na Roodbaard komt Sherpa ook met heruitgaven van Ravian. In harde kaft en met twee verhalen per album. De eerste delen bevatten naast een verhaal uit de reeks, ook een kort verhaal dat buiten de reeks in speciale uitgaven van het Franse tijdschrift Pilote verscheen. Dit nul-nummer bevat tevens een dossier met commentaar van de makers.
 • Ravian en Laureline 1 HC: Het woedende water & Aarde in vlammen

Dark Dragon Books

 • Lemuria9_CoverDe verloren verhalen van Lemuria 1: De bergen van Moran – In een grot in Nepal vinden alpinisten restanten van een verloren gegane en zeer geavanceerde beschaving. Wetenschappers zetten zich aan het vertalen van overgebleven documenten. Klinkt bekend? Dan vertellen we er nog bij dat de tekeningen als twee druppels water lijken op die van Don Lawrence. Verloren gewaande verhalen? Niet helemaal. Sytse S. Algera, bekend van de serie De Vries, schreef ze. De Indonesische tekenaar Apriyadi Kusbiantoro werkte ze uit.
 • Arelate 1: Vitalis – Een gladiatorenreeks in drie delen. Het doet denken aan Murena,ware het niet dat het geheel getekend is in ombertinten (denk aan sepia, maar dan een tikje roder). Gemaakt door Sieurac en Genot (what’s in a name).
 • full31503255Arelate 2: Auctoratus
 • Valstrik op Zarkass 2 SC: Nieuw Pondichery mijn lief!
 • Niourk 2 SC: De stad
 • Enorme Angst 1 SC: Opstand der oceanen – Een nieuwe serie in Het universum van Stefan Wul. Tot nog toe zijn wij over deze collectie zeer enthousiast. Enorme angst vormt daarop waarschijnlijk geen uitzondering. Auteurs Denis Lapière en Mathieu Reynès kennen we nog van Alter ego en daar leverden de heren ook puik werk.

Uitgeverij Franka

 • franka17Franka 17 HC + SC: Eigen risico – Een heruitgave.

Sanoma

 • De grappigste avonturen van Donald Duck 45 – Met in de hoofdrol de Argentijn Daniel Branca. Leuk stijltje.
 • Donald Duck dubbelpocket extra 13: Het Wilde Westen
 • Donald Duck pocket 222