Nieuwe titels, 21 mei

22 mei 2014  ·

In het weekend van 31 mei op 1 juni vinden dit jaar de Stripdagen Haarlem plaats en dat is te merken. In aanloop naar de beurs brengen veel uitgeverijen deze week al hun nieuwe boeken uit. Daar zal de komende weken nog wel een aardige stapel bij komen.

Uitgeverij L

 • amazones van troy 2 het goElixers 3 SC + HC: De wind van nergens – Stond een tijdje stil, maar is nu dus weer terug van weggeweest. Tekenaar Varanda heeft in de tussentijd zijn tekenwerk iets aangepast. De stijl is hetzelfde gebleven, maar hij inkt zijn platen niet meer. De zachte tinten van het potlood geven de tekeningen een prachtige gelaagdheid en maken dat de inkleuring nog beter tot zijn recht komt.
 • Amazones van Troy 2 SC + HC: Het Goud der Diepten – Getekend en ingekleurd door Dany, die niet alleen bekend is van Roze Bottel (zoals het omslag vermeldt), maar ook van Rooie Oortjes. En dat komt goed van pas.

Glélady spitfirenat

 • Pinkerton: Dossier Abraham Lincoln, 1861

Daedalus

 • Excalibur Kronieken 2: Cernunnos
 • Lady Spitfire 1: Het luchtmeisje – Een nieuwe vliegtuigstrip over de pilote van een Spitfire in de Tweede Wereldoorlog. Verscheen eerder in harde kaft. Je zou hem alleen al kopen om het prachtige omslag.

de reportages van lefranc 1 de landingCasterman

 • De reportages van Lefranc: De landing – Een album met tekst en beeld over de voorbereiding, de landing op de verschillende stranden van Normandië en nog veel meer achtergronden over operatie Overlord, door velen ook wel D-Day genoemd.
 • De avonturen van Scott Leblanc 3: Paniek over Saigon

Medusa

 • Territorium 3: Verdwijning
 • helse meute de het geheim van de sibilleLand van de vampiers 1: Exodus
 • De helse meute 4 SC + HC: Het hol van het kwaad – Het laatste deel.

RW / Lion

 • Fables deluxe 2 HC

Oog en Blik / De Bezige Bij

 • blast 4 en nu maar hopen dat de boeddhisten zich vergissenBlast 4 HC: En nu maar hopen dat de Boeddhisten zich vergissen – Oorspronkelijk zouden het 5 delen worden, maar als we BDGest en onze eigen ogen mogen geloven dan is dit toch echt het afsluitende deel. Stil plekje zoeken. Kopje thee erbij. Lekker lang genieten.
 • Herr Seele & Kamagurka HC: De vaderlandse geschiedenis – Let wel, we hebben het hier over de Vlaamse geschiedenis. Die natuurlijk voor een groot deel overlapt met de onze en minstens zo interessant is. Verteld door Cowboy Henk.

Sherpa

 • doolhof van eedenRoelof Wijtsma HC: Doolhof van Eeden – Roelof Wijtsma zou je kunnen kennen van de serie Arin en het volk van de hunebedbouwers. Maar in 2004 maakte hij ook de beeldroman Getekend. Met Doolhof van Eeden tapt hij nogmaals uit dat laatste vaatje. En met verve. Wijtsma’s eigenzinnige kijk op het verhaal van Adam en Eva ziet er likkebaardend mooi.

De Harmonie

 • Matthias Giessen: Het uitje van de muggenziftersclub – Lang, lang geleden was er eens een jong single styletalent genaamd Matthias Giessen. Hij debuteerde met het erg grappige Gordijnen voor beginners, dat duidelijk geïnspireerd was op het werk van Gary Larson. Daarna hoorde we jaren niets meer. Nu is er dus eindelijk een tweede album en zie… Giessen is nog net zo grappig.
 • S1ngle: Style

Terra

 • allain passardAlain Passard. De wereld van een meesterchef HC – Voor wie hem niet kent: Alain Passard is een meesterkok, die in 1986 in Parijs het restaurant l’Arpège begon. Het kreeg in het eerste jaar al een Michelinster en had er negen jaar later zelfs drie. Toen hij in 2001 een vegetarische kaart introduceerde verklaarde zijn collega’s hem voor gek. Maar hij behield zijn drie sterren en werd een belangrijk evangelist van groenten en vegetarische gerechten. Christophe Blain werd uitgenodigd om een strip over de man te maken en had slechts één diner nodig om overtuigd te raken. Passard is een gepassioneerd kok en Blain een gepassioneerd stripmaker en dat resulteerde in dit uitzonderlijke boek. Met anekdotes, recepten, weetjes en natuurlijk prachtig tekenwerk.

Uitgeverij Vrijdag

 • zotte geweldJoris Vermassen: Het zotte geweld – Vermassen zal bij de meeste mensen beter bekend zijn onder zijn alter ego Fritz van de Heuvel. Onder die naam trad hij op als cabaretier, werkt hij voor radio en televisie en tekende hij stripalbums die enigszins deden denken aan het werk van Kamagurka en Herr Seele.  In Het zotte geweld gooit hij het over een andere boeg. Deze losjes getekende beeldroman over cabaretier Tom, doet stiekem vermoeden dat het misschien wel over Vermassen zelf gaat. De stripspeciaalzaak was alvast enthousiast!

Hum

 • Philemon HC: Het luchtkasteel

De Eenhoorn

 • randallRandall Casaer: De ridder die niet slapen wilde (en zijn paardje Parcifal) HC – Casaer debuteerde jaren geleden met het prachtige Slaapkoppen. Daarna hield hij zich – helaas voor stripliefhebbers – vooral bezig met andere zaken. De ridder die niet slapen wilde is een prentenboek, doordrenkt met die typische, dromerige Casaer-kijk op de wereld.
 • Kito & Boris 2: Dit ben jij – Een strip voor jonge lezers (AVI 2), gemaakt door Aimée de Jongh (Snippers).

Arcadia

 • Arcadia Archief 27 HC: Sarah Spits: De torpedojagers – Korte verhalen van deze onverschrokken journaliste.

plunk 2 100 pure plunkStrip 2000

 • Flip 1: Auw! – Bekend uit de KidsWeek.
 • Strip Up Comedy Club 1: Schuddebuiken – De strip die acht jaar lang te lezen was in de Spits.
 • Plunk! 2: 100% Pure Plunk

Loeb

 • Garfield pocket 80: Garfield is cool