Nieuwe titels, 8 mei

8 mei 2014  ·

Er zijn weer pakken met nieuwe strips uit. Lekker om met dit druilerige weer mee onderuit te zakken op de bank.De kronieken van Konvooi 2

Arboris

 • De kronieken van Konvooi 2 SC + HC: Dubbelspel – Korte verhalen van Nävis en co.

Ballon

 • Dance Academy 8Kinderspel 3
 • Kinderspel 3: Ridders – Eén-pagina grappen voor kinderen, met de fantasie van kinderen in de hoofdrol.

Blloan

 • Pablo 3 HC: Matisse – Erg grappige en sfeervolle serie over de beginjaren van Pablo Picasso.
 • Prins Boerke HC – Nieuwe grappen van Boerke (en Hoerke) in sprookjesland.Boerke

Blake en Mortimer

 • Het gedroomde avontuur HC – Een avontuur met bejaarde helden, dat plaatsvindt na al hun andere avonturen. Prachtig uitgevoerd, als een verzameling brieven en tekeningen. Gemaakt door André Juillard en Didier Convard.

Dargaud

 • Karma Salsa 3Folies Bergère
 • Folies Bergère HC – Zidrou (Michel) werpt zich ditmaal op de Eerste Wereldoorlog en maakt er gelijk maar een dubbeldik boek van. Met stemmig tekenwerk. De Folies Bergère is overigens een Parijse nachtclub. De droom om daar een bezoekje te brengen na de oorlog, houdt de soldaten van het 17e compagnie op de been.
 • De laatste tempelier 5: Het werk van de duivel – Het eerste deel in een tweedelig tweede seizoen.
 • G.Raf Zerk 30: Vragen over leven en doodStomp 1

Dupuis

 • Stomp 1 HC: De spoken van Knightgrave – Eerste deel in een tweeluik over het vleesgeworden kwaad, die de meesten nog wel zullen kennen uit Baard en Kale. Voor wie wil weten hoe Stomp de schurk werd die wij kennen. Het verhaal is getekend door Eric Maltaite, de zoon van Will. Eric en Stephan Colman hebben het verhaal bovendien nog ter goedkeuring kunnen laten zien aan Maurice Rosy, de oorspronkelijke scenarist . Naar verluidt was hij er zeer verguld mee. En als het tekenwerk een indicatie is, dan geldt dat ook voor ons.Franquin: Rustige Vakantie
 • André Franquin HC: Een rustige vakantie – Een nieuw kort verhaal van Robbedoes en Kwabbernoot, met ditmaal een dubbeldik dossier. Oorspronkelijk verschenen in De gorilla heeft het gedaan, maar dan met een andere pagina-indeling en inkleuring.
 • Vrouwen in ’t wit 36: Hoe bevalt het?

Oog & Blik/ De Bezige BijDe Kraker, de Rechter, de Jurist En De Stad

 • De kraker, de agent, de jurist en de stad – In 2010 werd kraken officieel strafbaar gesteld. De journalisten Marijke Aafjes, Moira van Dijk en Sjoerd volgden kraker, agent en jurist om te ontdekken welke gevolgen dit had voor hun. Maja Matches, Jasmijn Snoijink en Aart Taminiau werkten de verhalen uit. Een uniek project.

Standaard uitgeverijAmoras 3

 • Amoras 3: Krimson – Hè, hè. Hij is maar een maandje te laat, maar hele volksstammen zijn al komen vragen waar hij blijft. We verklappen vast één ding… hij is weer goed!
 • De rode ridder 242: De spookkrijgers
 • Suske en Wiskey pocket 38 – Met daarin De poenschepper, De gekke gokker en De gladde glipper.

Silvester stripsDe Braziliaanse droom

 • Walking Dead 19 HC: Op oorlogspad
 • Walking Dead 20 HC: Hel breekt los 1

TJ Editions

 • De Braziliaanse droom 1 HC: De weddenschap – Een voetbalstrip met harde kaft. Het moet niet gekker worden. En ondanks de titel gaat het trouwens over de Rode Duivels. Ter informatie.