Nieuw Amerikaans, 19 juni – update

19 jun 2014  ·

De uitgaven van deze week.Amazing X-Men: Quest For Nightcrawler

Comics

  • Amazing X-Men: Quest for Nightcrawler – Nightcrawler is back with a BAMF! Niet alleen zie je hem in diverse X-titels opduiken, maar binnenkort verschijnen ook de bundels van zijn eigen serie.
  • The Avengers World 1: A.I.M.Pire – Nog maar eens een nieuwe Avengers serie. Ditmaal geschreven door Jonathan Hickman.
  • The Superior Spider-man: Goblin NationClimate Changed
  • Philippe Squarzoni: Climate Changed – De Fransman Squarzoni begon zich te verdiepen in milieuzaken door een stripboek over Chirac en zijn regeerperiode, dat hij aan het maken was. Zijn zoektocht leidde in Frankrijk tot vier albums, die in deze Amerikaanse uitgave zijn gebundeld. Squarzoni legt eerst uit hoe de opwarming van de aarde in zijn werk gaat, om daarna in detail in te gaan op de gevolgen voor het milieu, de maatschappij en de economie en hoe al deze facetten elkaar beïnvloeden. Daarbij maakt hij gebruik van boeken en interviews van en met vooraanstaande wetenschappers. Fascinerende kost.Before Watchmen: Comedian + Rorschach
  • Before Watchmen: Comedian • Rorschach
  • Before Watchmen: Nite Owl • Dr. Manhattan
  • Paul Pope: Escapo HC – Oud werk van Paul Pope (Battling Boy, Batman Year 100) over een boeienkoning in de problemen. Met achterin schetsen, een nawoord van Pope zelf en een aantal bijdragen van andere tekenaars. Een mooie uitgave en niet te duur.

MangaBattle Royale: Angels' Border

  • Battle Royale: Angels’ Border – Een one-shot, met een verhaal dat inhaakt op het gelijknamige boek Battle Royale, dat in 2000 ook werd verfilmd. Het gaat over een groep tieners die worden verscheept naar een eiland, voor een sadistisch spel waar slechts een persoon levend vandaan zal lopen. In Angel’s Border proberen vijf vrienden zich te verschuilen in de hoop het spel te kunnen ontlopen.
  • Fairy Tail 32

MerchandiseWorse Things Happen at Sea

En als je denkt dat alles binnen is, ploft er ineens een wonderschoon kunststukje op de mat. Kellie Strøm is geboren in Denemarken, opgegroeid in Ierland en woonachtig in Londen. Hij heeft met een fineliner en eindeloos veel geduld twee prachtige tekeningen gemaakt van klassieke schepen en mythische zeemonsters. Uitgeverij Nobrow gaf de tekening uit als leporello onder de naam Worse Things Happen at Sea. Minutieus arceerwerk, kolkende composities en sprookjesachtige (handmatig gearceerde!) kleuren maken van dit vouwblad een genot om (urenlang) naar te kijken. Een video van het ontstaansproces is te vinden op Kellie Strøms blog.