Wegens succes herhaald: de Gelderse Stripbeurs Etten

13 jun 2014  ·

Vorige jaar vond de eerste Gelderse Stripbeurs plaats in Etten. De reacties waren positief. Een gezellige beurs, volgens velen. Reden om hem dit jaar voor de tweede maal te organiseren. Geen stripbeurs zonder tekenaars, natuurlijk, en ook Etten vormt daarop geen uitzondering. Henny Vaessen (De slag om Arnhem), Robert van der Kroft (Claire, Sjors & Sjimmie), Eelco Koper (Superhelden) en John Heijink (Kapitein Kreiss) zijn een aantal van de stripmakers die je kunt verwachten.

Jan Scorel

Eregast is Paul Teng. Hij komt niet alleen langs om te signeren, maar er zal ook een expositie te bezichtigen zijn over zijn recente album: Jan Scorel. Sede Vacante 1523. Scorel werd door de toenmalige paus Adrianus – de enige Nederlandse paus ooit – gevraagd om conservator te worden van de kunstcollectie van het Vaticaan. De expositie laat zien hoe het album tot stand kwam en was eerder te zien in het Centraal Museum in Utrecht.

Waar en wanneer?

De Gelderse Stripbeurs vindt plaats op zondag 22 juni van 10 tot 17 uur, aan de dorpsstraat 2 in Etten, een plaatsje net onder Doetinchem. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Dorpsplein Etten.

Paul Teng: Jan Scorel