Nieuwe titels, 23 oktober

23 okt 2014  ·

Een lekkere nieuwe, verse stapel deze week met een enorme knaller en natuurlijk de eerste boeken van uitgeverij Scratch. Opgericht door Hansje Joustra, de man die ooit uitgeverij Oog & Blik begon.

Standaard

  • Amoras 4Amoras 4: Lambik – We moesten een weekje langer wachten, maar daar is hij dan… de nieuwe Amoras!

Dark Dragon Books

  • The Best of Paul Renaud HC – Hierin, zoals te verwachten viel, ’s mans beste werk. Verschenen in de Art Collection, dus geen verhaal, maar een boek met omslagtekeningen.
  • De kinderen van Kapitein Grant 3 HC: De Maori’s – Het laatste deel in deze fantastisch getekende, maar ook heerlijk vertelde strip, naar een verhaal van Jules Verne.
  • Tinkelbel in Wonderland HC – Door een klap van het boek Alice in Wonderland beland Tinkelbel in de het Wonderland van Lewis Carol. Een versmelting van twee beroemde verhalen door Crisse.
  • Belle Beest 2Belle en het beest 1 HC: Zielenrijger – van de makers van Snow White. Een verhaal in twee delen.

Scratch

  • English is not Easy – Een cursus Engels in stripvorm. Dat niemand daar ooit eerder op is gekomen! Strips lenen zich immers uitstekend voor het leren van een taal. Luci Gutiérrez deelt haar eigen worstelingen en inzichten op dit vlak met de lezer.Tom Tirabosco: Kongo
  • Kongo. De duistere reis van Józef Teodor Konrad Korzeniowski – Je zal toch maar 10 keer je naam achter elkaar moeten opschrijven. Een verhaal over een ontdekkingsreiziger in 1912 in Belgisch Congo. Getekend door Tom Tirobosco, die in 2004 het album De bosduivel maakte.
  • Ulli Lust: Vandaag is de laatste dag van de rest van je leven – Een autobiografisch verhaal over twee punkmeisjes uit Wenen die, al liftend, op Sicilië belandden en daar allerlei ongure types ontmoetten. Hoe ze in de put raakten en altijd maar verder wilden.Charley's oorlog

Overige uitgeverijen

  • Charley’s oorlog 1 HC: 2 juni 1916 – 1 augustus 1916 – Zeer gedetailleerd beeld over het dagelijks leven van een frontsoldaat. Door scenarist Pat Mills, een van de godfathers van de Britse strip, en tekenaar Joe Colquhoun. Charley’s War wordt nog altijd gezien als “the greatest British war comic ever created”. Originele platen van Charley’s War stalen afgelopen zomer de show tijdens de expositie van Eerste Wereldoorlogstrips op de Stripdagen Haarlem.
  • En Maz creëerde Dick Bos – Het verhaal achter de baanbrekende strip. Dit boek vertelt de ontstaansgeschiedenis van deze stripheld, maar ook het levensverhaal van tekenaar Alfred Mazure.