Nieuwe titels, 30 oktober

30 okt 2014  ·

Op naar de feestdagen beginnen de uitgeverijen langzaam op stoom te komen.

Oogachtend

 • BRUSS 2Bruss.2: Brussels in shorts – Het tweede deel over Brussel gemaakt door acht verschillende tekenaars, met telkens een Brussels hotel als decor voor een onverwacht en ongewoon verhaal. Het voorwoord is geschreven door Judith Vanistendael.
 • Esther 12: De muze van hierboven – Op de achterkant wordt zelfs al deel 49 aangekondigd.
 • Ben Gijsemans: Hubert HC – Hubert is een introverte man van middelbare leeftijd die moeilijk kan aarden in Brussel. Wekelijks bezoekt hij het museum voor Oude en Moderne kunsten waar hij troost vindt in de schilderkunst. Door een simpele gebeurtenis wordt zijn teruggetrokken bestaan aan het wankelen gebracht.
 • Inne Haine: Het mirakel van Viervesinne HC – Jaarlijks proberen zowel lokale gelukzoekers als toeristen, op de geweifeesten in het slapende dorpje Vierves, het gewei van het legendarische hert Gérard in handen te krijgen. Het tij keert als de inwoners ongewild de toekomst van het dorp op het spel zetten.
 • brecht evens panterBrecht Evens: Panter – De langverwachte opvolger van De liefhebbers. Op de achterflap is geen enkele info te vinden waar het over gaat, misschien is dat maar beter ook. Dat je als lezer als onbeschreven blad aan het verhaal kunt beginnen.
  De laatste drie, hier vernoemde albums zijn overigens mede tot stand gekomen door: Het Vlaamse Fonds voor de letteren. Om jaloers van te worden.

Overige uitgeverijen

 • WeetmutsAfke’s tiental HC – Weer een nieuwe van Dick Matena naar het boek van Nienke van Hichtum. Ook in het Fries verkrijgbaar.
 • Marten Toonder: De weetmuts – Over een magisch hoofddeksel dat, eenmaal op het hoofd van heer Bommel beland, een onvoorziene keten van gebeurtenissen in gang zet. Het voorwoord voor deze speciale studenten editie is geschreven door Jort Kelder.
 • Franka_ChroomFranka Extra: Chroom SC, HC & Luxe – Deze Franka bevat: De Cadillac club en De Harley collection. Beide zijn ooit verschenen als portfolio’s van zeefdrukken. De genummerde en gesigneerde luxe uitgave heeft geen stoffen omslag, zoals de vorige, maar een van glimmend chroom. De nieuwe (echte) Franka, Geheim 1948 (nr. 23), is al aangekondigd en wordt op het moment in de Eppo voorgepubliceerd.
 • Donald Duck pocket 228: De strijd om de magische ring.
 • Duckstad pocket 8 – Hierin 340 pagina’s met Gijs Gans verhalen.

En dan is er ook weer een nieuwe Zone5300 uit.