Nieuwe titels, 8 oktober

8 okt 2014  ·

Storm: Kronieken van Roodhaar 1Je kunt wel merken dat komend weekend de stripbeurs in Breda is. Er is volop nieuw werk van Nederlandse auteurs. Die je ongetwijfeld allemaal in Breda kan vinden om je album te signeren.

Don Lawrence Collection

 • Storm. De kronieken van Roodhaar 1: De legend van Krill – Een nieuwe spin-off van Storm, op klassieke wijze getekend (geïnkt en ingekleurd) door Romano Molenaar. De verhalen spelen zich af voordat ze Storm tegenkomt.Haas 5
 • Haas 5 SC + HC: Dodenlijst
 • Douwe Dabbert 4 SC + HC: De poort naar oost – De start van het befaamde vierluik, waarin Douwe op pad gestuurd wordt naar de vier windstreken door de heks Wredulia.
 • De Partners: Albino
 • Ward 2: Het labyrint – Het eerste deel van deze reeks werd zeer goed ontvangen. Getekend door Marissa Delbressine, die zich doorgaans met manga bezighoudt, maar blijkbaar ook prima uit de voeten kan met een serie als deze.Floris van Dondermonde 1
 • Floris van Dendermonde 1: Heer Floris steekt de draak – Hoofse humor door Remco Polman, voormalig studiomedewerker van Mark Retera. Vandaar de Dirkjan sticker op het omslag met ‘Vind ik leuk!’.
 • Carbeau 2: Barones & bolides – Ditmaal in slappe kaft.

Strip2000

 • Hara Kiwi 10Snippers 4
 • Humormels 1
 • Snippers 4: Heisa, boompje, beestje – Aimée de Jongh kwam vorige week met stip binnen met haar eerste – en direct bejubelde – graphic novel De terugkeer van de wespendief. Deze week rolt de nieuwe Snippers van de band alsof er niets gebeurd is.
 • Filip van België 1: Waar is dat feestje – Net als Albert en Co. van dezelfde auteur (Charel Cambré), gaat Filip van België over het Belgisch koningshuis. Dat komt door de troonwissel van 2013, vandaar.Dating for Geeks 1
 • Uuterwaerdt 2: Van echt tot vals
 • Dating for geeks 1: Single players – Strips voor nerds bestaan er natuurlijk al langer (XKCD, PvP, Penny Arcade, om er een aantal te noemen), maar nu hebben we er ook een van Nederlandse bodem. En hij is leuk! (Ook niet onbelangrijk.)

Standaard

 • Junior Suske en Wiske 10: Het Wilde WestenJunior Suske en Wiske 10
 • Vertongen en Co 9: De laatste vampier

Overige uitgeverijen

 • Claire DeWitt 1 SC + HC: Tot in de dood – Een horror-western door Willem Ritstier (Storm. Kronieken van de Buitenring, The Unknown) en Fred de Heij (Haas). De harde kaft heeft achterin een dossier van 22 pagina’s met schetswerk en wat achtergrondinformatie. Een paar pagina’s daarvan vind je ook terug in de slappe kaft.Op Missie
 • Op missie. 10 Veteranen, 10 verhalen – De ondertitel zegt het eigenlijk al. Het enige dat nog ontbreekt is 10 auteurs. En natuurlijk het feit dat er 10 edities van dit album zijn verschenen. Elke auteur heeft namelijk een omslag mogen tekenen. Gemaakt in opdracht van het comité Nederlandse Veteranendag.Suus en Sas 7: Versierplezier
 • Suus & Sas 7: Versierplezier – Eindelijk weer eens een nieuw album van deze populaire meidenstrip, gemaakt door Arnhems eigen Gerard Leevers.