Nieuwe titels, 31 december

31 dec 2014  ·

Het is niet te geloven, maar zelfs deze week hebben we nieuwe titels. Dus als je dan toch voor een zak oliebollen de stad in gaat, loop dan gelijk even langs.De krabbenmars

Silvester

  • Arthur de Pins: De krabbenmars HC – Op een dag slaagt een simpele krab er in om van zijn lijn af te wijken. Een revolutie ontketent zich. Het begon ooit als een animatiefilm van enkele minuten en is nu een lijvig boek van maar liefst 330 pagina’s en een beetje. De animatie mag dan in zwart/wit zijn, het boek is gemaakt met een palet van vergrijsde en pasteltinten, die een heerlijke sfeer oproepen. De krabbenmars verschijnt in een gelimiteerde oplage en bevat een prachtig gesigneerd prentje.Ronin

Lion

  • Ronin HC – In 1983, drie jaar voor Batman: The Dark Knight van start zou gaan, begon de voorpublicatie van Frank Millers Ronin. Destijds revolutionair om meerdere redenen (die allemaal uitgelegd worden in het voorwoord), maar voor het publiek vooral omdat het een afgerond verhaal was, dat geen enkele connectie had met bestaande superhelden. Een episch verhaal bovendien, over een jongen zonder ledematen die er onbedoeld in slaagt om een samoerai naar onze tijd te halen. Jammer genoeg komt de demon die met hem in gevecht was ook mee. Deze uitgave is op groot formaat en is alleen daarom al de moeite waard. Ook als je de Engelstalige versie al hebt 😉Hellboy 1
  • Hellboy 1 HC: Kiem van het kwaad – Na de Vliegende Hollander probeert Lion het nogmaals. Ditmaal hopelijk meer dan 3 delen. We gunnen ze vanzelfsprekend succes, want Hellboy is en blijft een geweldige reeks die een Nederlandse vertaling zeker verdient. Deze versie bevat een dossier met daarin wat schetswerk, omslagen en een kort verhaal.
  • 100 Bullets 17
  • Batman jaar twee HC – Een drietal verhalen waarin Batman geconfronteerd wordt met de Reaper en de moordenaar van zijn ouders. Uitgegeven op groot formaat, net als Jaar een.

Voor eenieder die te laat ontdekte dat Tanguy en Laverdure weer wordt gemaakt is deel 26, Gevangene van de Serviërs,  zojuist herdrukt.