Inktspot battle en expositie in Dudok

1 mei 2015  ·

Ook dit jaar strijkt de rijzende Inktspot expositie weer neer in Arnhem. Van 3 mei tot en met 14 juni is hij te zien bij onze buurman, café brasserie Dudok. Omdat de expositie voortkomt uit de verkiezing van de beste Nederlandse spotprent, zijn de cartoons altijd van Nederlandse bodem. Daar wordt dit jaar een uitzondering op gemaakt. De expositie is aangevuld met 15 prenten van buitenlandse auteurs die reageerden op de aanslagen op Charlie Hebdo.

Op 21 mei vindt alweer de 6e Inktspot battle plaats. Het evenement waarbij een aantal bekende tekenaars van politieke prenten het tegen elkaar opnemen om in één avond de beste cartoon te maken. Omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd, is vrijheid dit keer het thema. Dat past wel een beetje bij de avond, want die is altijd vrij toegankelijk (en vrij gezellig).

Inktspot 2015