Nieuwe titels, 20 augustus

20 aug 2015  ·

Kijk, dat pakt lekker uit. De vakantie duurt nog een week of twee (toch?), maar wij gaan vast van start. Als je net terug bent van de Costa del Sol, kom vooral langs.Heren van Cornwall 3

Daedalus

 • Vito 2 HC: De trimangre
 • De heren van Cornwall 3 HC: Over hartstocht en haat
 • Genetiks 4 HC – Een beklemmende thriller van de makers van het Chimpansee-syndroom.Tempelridder-3
 • Elfen 6: De missie van de blauwe elfen – De cirkel is rond en we zijn terug bij de blauwe elfen. Dit album vertelt een nieuw verhaal, maar grijpt af en toe terug op het vorige deel en soms ook op andere delen uit de reeks. En dat maakt de strip er alleen maar beter op. Wij begrijpen wel waarom ze in Frankrijk zelfs met een derde cyclus begonnen zijn.
 • Tempelridder 3: In de greep van Lucifer

Glénat

 • Silas Corey 1 HC: Het Zarkoff-testament – De eerste cyclus van twee delen was een grote hit en terecht. Een lekker dik detective-/mysterie-/misdaadverhaal met een klassiek tintje.Silas-Corey-3

Casterman

 • 14 – 18 Missie Alaska 2 HC: Melun, lente 1915 – Op feiten gebaseerd verhaal over een officier die tijdens de Eerste Wereldoorlog een eenheid met sledehonden op wil zetten om troepen te bevoorraden in koude gebieden.
 • Het bloed van lafaards 2 HC: De slager – Voor de liefhebbers van Delitte. Ditmaal weer eens zonder (zeil)schepen. Voor de verandering.14-18-Missie-Alaska-2

Uitgeverij L

 • De waterwereld van Askell 1 HC + SC – Uitgeverij L haalt nog wat oude Arleston series onder het stof vandaan. De eerste daarvan is de Waterwereld van Askell. Fantasy op een waterige planeet. Met wat meer bloot dan we doorgaans van Arleston gewend zijn. Een serie van drie delen overigens (meer is er nooit gemaakt), wat betekent dat alle delen in de jaren 90 al een keer bij Arboris zijn verschenen.Moréa 1
 • De waterwereld van Askell 2 HC + SC
 • Moréa 1 HC + SC – En dit is de tweede. Eerder verschenen er twee delen bij uitgeverij Talent, maar in Frankrijk is men inmiddels bij deel 8 en loopt de serie nog altijd. Het kruist Largo Winch met een snuifje sciencefiction. Dat lijkt ons niet verkeerd.
 • Zomerpakket Lanfeust van de sterren 1 + Wouden opaal 1Superman Rode zoon

RW / Lion comics

 • Batman Incorporated 2 HC: Gothams Most Wanted
 • Batman & Robin 2 HC: Parel
 • Fables DeLuxe boek 5 HC
 • Multiversity 6: Reisgids
 • Superman HC: Rode zoon – Een klassieker door Mark Millar (Kick-Ass, Wanted, Civil War, Kingsman the Secret Service). Wat zou er gebeurd zijn als Kal-El niet in de VS, maar de USSR was neergestort?

SilvesterAmulet 4: The Last Council

 • Amulet 4 HC: De laatste raad – Het is alweer een tijdje gelden dat het vorige deel verscheen, maar gelukkig is Silvester de reeks nog niet vergeten. Net als bij Bone, wordt ook Amulet elk deel spannender. In dit deel beginnen de grenzen tussen goed en kwaad te vertroebelen en wordt Emily meer dan ooit op de proef gesteld.
 • Verborgen geschiedenis box 4e cyclus – Geen strip maar een cassette. We hebben al een lange lijst met toegezegde boxen die steeds maar niet komen, dus we zijn blij dat er eindelijk een van de lijst kan worden afgestreept. En het moet gezegd worden: Het is weer een pareltje.Hilda-4-De-zwarte-hond

Scratch

 • Hilda 3 HC: Hilda en de vogelparade – Twee nieuwe avonturen! En beide albums bevatten 44 pagina’s. Alleen maar goed nieuws, dus.
 • Hilda 4 HC: Hilda en de zwarte hond

Overige uitgeverijenBart Schoofs Morgen Weer Een Dag 3

 • Ik, Arthur van Amerongen – Eigenlijk geen strip, maar wel met tekeningen van Gabriël Kousbroek, dus vooruit dan maar.
 • Bart Schoofs: Morgen weer een dag 3: Op staande voet – Bevreemdende humor, zoals alleen Bart Schoofs dat kun.
 • Steve Jobs. Waanzinnig goed – Een biografie over Steve Jobs waarin geen kritische noot te vinden is. Voor de fans, dus.Steve Jobs Waanzinnig goed
 • Kito & Boris 3: Speel je mee – We hebben het wel telkens over Snippers en De terugkeer van de Wespendief en sinds deze week ook over Reborn (een nieuwe serie, net gestart in de Eppo), maar Aimée de Jongh maakt ook nog Kito & Boris voor de allerjongsten. Strips voor wie net kan lezen.