Nieuwe titels, 16 september

18 sep 2015  ·

Ondanks de emotionele achtbaan van de afgelopen week draait de wereld natuurlijk gewoon door. Dus verschijnen er ook deze week weer nieuwe stripboeken.Guaranda

Oogachtend

 • Jeroen Janssen HC: Guaranda – Janssen maakte vorig jaar een boek over het Belgische dorpje Doel, vlak voordat het van de kaart geveegd zou worden. Op dezelfde, beschouwende manier buigt hij zich dit keer over een dorpje in Ecuador.24/7 Politieverhalen van de straat

Don Lawrence Collection

 • 24/7 Politieverhalen van de straat 1 – De makers van De Vries wagen zich aan waargebeurde politieverhalen.
 • De Vries 3: Ontspoord – Van de makers van 24/7 Politieverhalen van de straat.

Arboris

 • De complete Tanguy en Laverdure 3 HC: Koers nulKronieken van de Zwarte Maan 0
 • Pokereiland 4: Zomer
 • Kronieken van de Zwarte Maan 0: In een wreed spel – Een prequel, getekend door Angleraud, de tekenaar van Magika.

Strip2000

 • Hara Kiwi 11
 • Dating for geeks 3: Viral – Een van de leukste series uit de Strip2000-stal.Café Cowala 3
 • Café Cowala 3 – Naarmate de serie vordert worden de grappen steeds beter.

Sherpa

 • Arman & Ilva 2 HC: Het bevroren verleden
 • Het Noorderlicht HC: Het gouden kompas 1 – Sherpa zwaait deze vis al een tijdje voor onze neus heen en weer. Het is een verstripping van de beroemde Noorderlicht-trilogie van Philip Pullman, die je misschien kent van de verfilming uit 2007 met de geharnaste ijsbeer. Deze verstripping is getekend door Clément Oubrerie, die je natuurlijk kent van Aya de Yopougon en het onlangs afgeronde Pablo. Plezier verzekerd! Het album kreeg dit jaar niet voor niets de prijs voor beste jeugdstrip in Angoulême.Gouden Kompas 1

Scratch

 • Jirô Taniguchi HC: De wachters van het Louvre – Opnieuw een album in de reeks van het Louvre. Onlangs verscheen in het Nederlands IJstijd van Nicolas de Crécy, maar we hebben ook het deel van Enki Bilal nog in de winkel liggen en eerder verscheen er ook al een album van Bernard Hislaire. Jirô Taniguchi zal voor vele lezers van Franco-Belgische strips een onbekende zijn, maar deze Japanner maakt prachtige, bedachtzame verhalen over de verwondering over het alledaagse.De wachters van het Louvre

Sanoma

 • Donald Duck dubbelpocket 58: Hypnose voor beginners

Syndikaat

 • Die keer dat ik verdwaald raakte in een bos – Een oudje van uitgeverij Syndikaat, dat we volgens ons gemist hadden toen het uitkwam. Maar het is gemaakt door Daniel Arruda Massa, die afgelopen zaterdag nog bij ons signeerde, dus die misser wilden we graag even rechtzetten.Sigmund is dit nou dij shocktherapie

De Harmonie

 • Kees van Kooten HC: Leve het welwezen – Wat een boekje over cartoonisten moest gaan worden, werd het relaas van een hartaanval en het opkrabbelen daarvan. Maar dan wel gelardeerd met het werk van allerhande cartoonisten.Natte maan 5: Geen ster meer die schijnt
 • Peter’s zeurkalender 2016
 • Sigmund HC: Is dit nou dij shocktherapie? – Sigmund in het Gronings. Als een soort Harrie in het Haags. Als je het leest, vraag je je af waarom Sigmund niet standaard in het Gronings wordt gemaakt.

Xtra

 • Natte maan 5: Geen ster meer die schijnt – (Puber)perikelen van een groep goth-meiden. De strip werd voorheen gemaakt door Ross Campbell en vanaf nu door Sophie Campbell. Dat is niet zijn vrouw, hij is het zelf. Of beter gezegd: zij is het zelf.Het zwaard van Ardenois 3

Uitgeverij L

 • Huurlingen 1 t/m 3 pakket

Gorilla

 • Het tiende volk 2 HC: Dahouti
 • Tin Lizzie 2 HC: Rodeo Junction
 • Het zwaard van Ardenois 3 HC: Nymelle

Overige uitgeverijenDe kunst van Jean Dulieu: De verbeelding

 • The Bus HC – Een tekstloze strip op oblongformaat. Grappen van een pagina die telkens gaan over een man die op de bus zit te wachten.
 • De kunst van Jean Dulieu HC: De verbeelding – We dachten dat het bij 1 boekje zou blijven, maar de eerste Kunst van Jean Dulieu verkocht zo goed, dat men blijkbaar is gaan zoeken naar meer materiaal. En dat valt wederom niet tegen.