Nieuwe titels, 2 september (update)

2 sep 2015  ·

Deze week meerdere pareltjes.

Ballon

 • verkild hartKathy’s Kat 4 – Kattengrapjes.

Blloan

 • Kinky & Cosy 2
 • Kinky & Cosy HC: Een compilatie-album van 296 pagina’s!
 • Verkild hart HC – Op scenario van Gilles van Dal en nargetekend door niemand minder dan Johan De Moor. Na zijn hilarische Kobe de Koe, het betoverende Kasper en het verrassende Laatste Jungleboek bleven we bijna 10 jaar lang verstoken van ’s mans werk. Te lang, wat ons betreft.

Dark Dragon Books

 • Campus Stellae 1: De eerste weg – Van Puy naar Moissac – Binnen korte tijd al het derde verhaal over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Ditmaal een historische reeks in vier delen.
 • Campus Stellae 2: De twee relieken – Van Parijs naar Sauve Majeure
 • Mickey. De cyclus van de magiërs 3
 • cambellsTomb Raider 5: De jacht is geopend

Dargaud

 • De Bank 3: 1857 – 1871 – Het verhaal van de tweede generatie, met een andere tekenaar als de eerste twee delen.
 • De Nar HC – Nieuw werk van Zidrou en Porcel, die eerder samenwerkten aan Folies Bergère. Een strip die door ons maar liefst drie keer genoemd werd, als een van de favoriete titels van 2014.

Dupuis

 • Aria 37: Laat de beschuldigde zwijgen
 • De Campbells 3: De gijzelaar
 • guustGuust 19: Een flater komt nooit alleen – Geen nieuwe Guust maar wel een lang verwachte herdruk van een heruitgave. Ooit was de serie voorzien van spetterlelijke omslagen. Reden voor Dupuis om bij de laatste heruitgave alle omslagen te vervangen. Behalve bij de laatste twee delen, want die waren nog altijd in handen van Marsu Productions. Gelukkig heeft Dupuis nu weer de rechten van de hele serie in handen en is met dit deel de hele reeks opnieuw het aanzien waard.
 • Johan en Pirrewiet HC: De integrale 3
 • Johan en Pirrewiet HC: De integrale 4
 • golden dogsPapyrus 33: Farao Papyrus – Naar verluidt is dit de laatste Papyrus die Lucien de Gieter zal maken. Net als Roger Leloup, die vorige maand de laatste Yoko Tsuno afleverde, hangt hij zijn tekenpen aan de wilgen. Alleen als Dupuis er nog brood in ziet, zal de serie voortgezet worden door iemand anders. Dat geldt volgens ons ook voor Yoko, maar wij hebben er eerlijk gezegd een hard hoofd in of dat zal gebeuren.

Le Lombard

 • Golden Dogs 4: Vier – De reeks zou vorig jaar al afgerond worden, maar gelukkig is van uitstel geen afstel gekomen en is hier dan het afsluitende deel.
 • platenspelerDe Legende van het Wisselkind HC Integraal – Omdat de losse delen niet allemaal meer te verkrijgen waren, besloot de uitgever tot deze prachtige integrale uitgave van de vijf losse delen. Een aanrader voor wie deze serie gemist heeft.
 • De Platenspeler HC: Wederom werk van Zidrou dat zich in Afrika afspeelt, een beetje zoals De verhalenverteller.

Sherpa

 • Aâma 2: De onzichtbare menigte – Eén van de beste sciencefiction strips van het moment. Zeker een aanrader voor wie van de werelden van Léo houdt (Aldebaran, Antares), maar graag iets meer schwung in zowel de tekeningen als de verhalen zou willen zien.