Nieuwe titels, 10 december

10 dec 2015  ·

Dat was sinterklaas, nu de kerst! En maak je borst maar nat! Die lieverdjes van een uitgevers hadden nog het een en ander achter de hand gehouden, bezorgd als ze waren dat jullie tijdens de feestdagen om leesvoer verlegen zouden komen te zitten. Kruiwagens mee!

Sanoma

 • De spannendste avonturen van Donald Duck 6 – Met allemaal verhalen van Don Rosa.
 • Donald Duck MEGA pocket: Winter

Daedalus

 • Woestijnvalk 5: Novgorod – De HC moet nog komen.
 • Questor 3 HC: De prins met de gouden krabben – Humoristische avonturen in de oudheid.
 • Sherlock Holmes. Crime Alleys 1 HC: Probleem nummer 1
 • Mjöllnir integraal HC – Stevige, klassieke fantasy.
 • Erik de Rode integraal HC – De Noor(man) Erik de Rode was tegen het jaar 1000 genoodzaakt te verhuizen in verband met een akkefietje met fatale afloop. Hij stichtte als eerste Europeaan een kolonie op Groenland. De woongemeenschap hield lange tijd stand, totdat de Kleine IJstijd in de 15e eeuw een streep door de rekening zette.
 • Inferno HC – Een one-shot over duivels en engelen.

Dupuis

 • De kleine Robbe 17: Iedereen ziet je!
 • Buck Danny 54: Een schaduw in de nacht – Een nieuw album, een nieuw team (Alweer? Ja, alweer).
 • Guust: Het contract Flater – Opnieuw een thema-album, met dit keer in de hoofdrol – je raadt het al – mijnheer De Mesmaeker.
 • Lady S. 11: De breuklijn

Casterman

 • Alex 34: Aan de overkant van de Styx
 • Lefranc 26: Operatie Antarctica
 • Alex senator 4: De demonen van Sparta
 • Nestor Burma 10 HC: Gekonkel in het Quartier Latin – Net als het vorige deel gemaakt door Nicolas Barral, naar een verhaal van Leo Malet.
 • De guitenstreken van Kwik en Flupke integraal 1 HC – Niet al te duur, maar dan ook niet voorzien van dossier.
 • De guitenstreken van Kwik en Flupke integraal 2 HC

Dargaud

 • De laatste grens 2 – Sciencefiction van Leó en Icar. Het heeft overigens niets te maken met de Aldebaran-reeks.
 • Undertaker 2: De dans van de gieren – Een netelige situatie ontaard in een bikkelharde klopjacht en uiteindelijk in een dodelijke belegering. Dorison lost de hooggespannen verwachtingen van het eerste deel ruimschoots in.
 • Krasse knarren 3 HC: Wie vertrekt… – Wie deze reeks nog nooit gelezen heeft doet zichzelf te kort! De leukste strip van de afgelopen jaren! Deel 2 was (toegegeven) ietsje minder, maar dat maakt dit deel weer ruimschoots goed.
 • Airborne 44 6: Winter onder de wapens – Niet alleen het laatste deel van dit tweeluik, maar naar verluid ook het laatste deel van de serie. Als de geruchten kloppen zal Jarbinet zich hierna weer op andere projecten storten. (Dat gezegd hebbende, Magasin Générale zou ook uit 3 delen bestaan, dus…)
 • Blueberry integraal 1 HC – Met daarin Fort Navajo, Dreiging in het westen en De eenzame adelaar. Voorin zit nog een bescheiden dossier.
 • Ontboezemingen HC – De titel zal je waarschijnlijk niets zeggen, maar als we je nou vertellen dat maker Olivier Pont eerder het verhaal Over de grenzen van de tijd maakte, dan moeten we je interesse toch gewekt hebben. Ontboezemingen gaat over vrouwen en borsten. Op een bijzonder manier (dus verwacht geen erotiek).
 • Murena artbook HC – Schetswerk en mooie ingekleurde platen van de helaas te vroeg overleden Philippe Delaby.

Lombard

 • Alfa. Eerste wapenfeiten 2: Solo – Dat heeft even geduurd! Even leek het er op dat deel 1 een optimistische vergissing was, maar nu blijkt toch dat de serie wordt voortgezet.
 • Collectie Getekend: Sykes HC – Spaghettiwestern met Ron Perlman in een cameo. (En ongetwijfeld iets meer diepgang dan de gemiddelde western, anders had het geen plek gekregen in de Collectie Getekend.) Door Pierre Dubois (Het wisselkind) en Dimitri Armand (de nieuwe Bob Morane).

Dark Dragon Books

 • Star Wars 1: Skywalker slaat toe – Waar de vorige reeks van Brian Wood nog van Dark Horse was, daar zijn deze twee reeksen uit de stal van Marvel. Dat betekent niet alleen heet van de naald, maar bovendien onderdeel van het nieuwe, officiële Star Wars universum. (De oude reeksen van Dark Horse, inclusief de eerste serie van Dark Dragon, zijn dat sinds kort immers niet meer.)
 • Darth Vader 1: Duistere missie
 • Isabellae 1: Nachtmens – Over een zwaardvechtende premiejaagster in Japan, 1192. Geschreven door Raule. Wie? De scenarist van Jazz Maynard! Dat spetterde behoorlijk en als we de (overigens meer dan uitstekende) tekeningen van Isabellae bekijken, dan heeft hij ook in dit verhaal weer het gas er op.
 • Isabellae 2: Een zee van kadavers
 • Mickey: De cyclus van de magiërs 4

Standaard

 • Suske en Wiske: De verwoede verzamelaar – Om geld in te zamelen voor S.O.S. Kinderdorpen, hebben 6 schrijvers en 6 tekenaars 6 speciale Suske en Wiske albums gemaakt. Dit album is van Jan Verheyen en Jan Bosschaert.
 • Suske en Wiske: De Barabas – Door Siska Schoeters en Ilah.
 • Suske en Wiske: Vredeskruid – Door Pieter Aspe en Kim Duchateau.
 • Suske en Wiske: Het naderende noodlot – Door Staf Coppens en Ivan Adriaenssens.
 • Suske en Wiske: De spitse bergen – Door Tom Waes en Charel Cambré.
 • Suske en Wiske: De groffe grapjas – Door Alex Agnew en Kris Martens.

Overige uitgeverijen

 • Juillard 317 tekeningen – In de loop van dit jaar verscheen een prachtig, dik boek met likkebaardend mooie tekeningen van Edgar P. Jacobs. Zo’n zelfde juweeltje is nu verschenen van André Juillard. De man die de meeste albums heeft getekend van alle Blake en Mortimer albums die na Jacobs verschenen.
 • Marsupilami 29: Kieldemoahl – Als je goed kijkt, dan zie je dat er een album van Metallica in deze titel verborgen zit.
 • Verschanst in de tijd. 1518, De slag bij Nordhorn HC – Een historische strip over een veldslag waarbij de legers van Oranje smadelijk verloren.
 • Anders 2: Onthuld – Een uitgave mede door het VOS Stripgilde. Gemaakt door Kristof Spaey (Misschien / Nooit / Ooit) en tv-scenarist Bart Vaessen (W817).
 • The Champions scheurkalender 2016

Merchandise

 • Kuifje op de fiets – Een scène uit de De Blauwe Lotus, waarbij Kuifje op een racefiets springt en Bobbie er achteraan rent. Uitgevoerd als beeldje in zwart-wit, als een soort facsimile uitgave in 3D.