International Film Festival Rotterdam

1 feb 2016  ·

Sigge is een weekje vrij. Zoals sommigen wel weten is de week van januari op februari altijd de week waarin hij afreist naar het filmfestival in Rotterdam, om zich op te laten sluiten in slecht verlichte zaaltjes waar men films draait die de Nederlandse filmhuizen veelal niet bereiken. Naar zijn zeggen is het erg interessant om eens naar de wereld te kijken, door ogen die niet per se van Amerikaanse, danwel Europese bodem zijn. Zelfs als dat niet altijd de meest vlekkeloze produkties oplevert. Anderen houden het meer op een aangeboren voorliefde voor zelfkastijding. Of, zoals wij in de winkel regelmatig plegen te zeggen: Smaken verschillen. En gelukkig maar.

Deze week dus ook geen schrijfsels van zijn hand. Althans, niet op deze site. Sigge levert bijdragen aan het filmblog van Zone 5300, dat de komende dagen gewijd zal zijn aan het IFFR. De bedoeling is dat het geen droge keutels voor ingewijden worden, maar toegankelijke stukjes, schommelend tussen columns en recensies, met liefst een connectie met strips. En we zullen het je nog sterker vertellen… de eerste staat reeds online!

International Film Festival Rotterdam 2016