Nieuwe titels, 17 februari

17 feb 2016  ·

Een bonte sortering, deze week.Bloedkoninginnen Fredegonde 1

Daedalus

 • Dwergen 1 HC: Redwin van de smidse – Een serie over dwergen in dezelfde stiel als Elfen. Dit eerste album is getekend door Goux en dat hij goed is in het tekenen van dwergen, heeft hij laten zien met Mjöllnir.
 • Elfen 8 HC: De laatste schaduw
 • Bloedkoninginnen: Fredegonde de bloeddorstige 1 HC – Fredegonde (545 – 597) is minnares van koning Chilperik, maar heeft eigenlijk haar zinnen gezet op een treetje hoger.Harry Octane 2
 • 14 – 18 3 HC: Op het veld van eer (januari 1915)
 • Goud onder de sneeuw 2 HC: Mersh
 • Prometheus 9: In het duister – Ze volgen elkaar snel op, op het moment. Wat op zich niet erg is, bij een spannende reeks als dit.
 • Man van het jaar 5 HC: 1871 – Held van de Parijse commune – Over Abdullah, een jongen uit Abessinië, die zich aansluit bij de onderdrukten in Parijs en uiteindelijk de naam ‘Schutter van de Commune’ zal krijgen.
 • Harry Octane 2 HC : Mystieke bochtTristan 15

Casterman

 • Tristan 15 SC : De ijzeren poort

Sherpa

 • Aâma 3: De spiegelwoestijn – Het reisje naar de planeet Ona(Ji) bleek al niet het pleziertochtje dat Verloc Nim was voorgespiegeld, maar als de expeditie voor het eerst de confrontatie aangaat met het wezen Aâma wordt snel duidelijk dat de beerput nog maar net open is. Sciencefiction van topniveau.Aâma 3
 • Arman & Ilva 3 HC: Camilla

Xtra

 • Claire de Witt 2 HC + SC: Aan de poort van de hel – Een nieuw westernverhaal van Fred de Heij en Willem Ritstier.
 • Natte maan 6: Gisteren is niet meerErik Kriek: In the Pines

Scratch

 • Erik Kriek: In the Pines – 5 Murder Ballads HC – Nieuw werk van Erik Kriek is altijd de moeite waard en ook dit keer stelt hij weer niet teleur. Vijf verstripte songteksten. Verzorgd uitgegeven en voorzien van een CD waarop Kriek met zijn eigen band covers speelt van artiesten als Nick Cave en Gillian Welch.

Soul Food ComicsOntaard verklaard

 • Ontaard verklaard – Una vertelt over haar jeugd van misbruik en verwaarlozing, waarbij ze van haar omgeving nauwelijks hulp mag verwachten. Door dit af te zetten tegen de manier waarop de samenleving in dezelfde periode omgaat met de Yorkshire Ripper moordzaken, ontstijgt dit biografische verhaal haar eigen ervaringen en weet ze iets te zeggen over een funeste mentaliteit in onze samenleving. Een indrukwekkend, actueel en tot nadenken aanzettend verhaal.

Bries

 • Dieter VDO: Fantomia HC – Nieuwe zoekplaten vol gedegenereerde pop-art beroemdheden. Van de maker van het even buitenissige Snow.

Sanoma

 • Donald Duck Pocket 245