Nieuwe titels, 3 mei

4 mei 2016  ·

Een week met een heleboel snoepgoed.BFF's 1

Ballon

 • Angry Birds 1: Een nieuwe start – Gewoon een nieuw album van de Angry Birds. Waarom het “Movie comics” genoemd wordt en “Een nieuwe start” is niet helemaal duidelijk.
 • Bff’s 1: Wie heeft er gebeld? – Grappen over een groep hippe meiden, gemaakt door de schrijver van Sisters.Onafscheidelijk
 • Wielergek 10: deel 10

Blloan

 • Onafscheidelijk HC – De nieuwe Zidrou, over een relatie tussen broer en zus. Getekend door Benoît Springer, die eerder met Zidrou het album Een mooie reis maakte.

DupuisJerome K. Jerome Bloks 25

 • Jerome K. Jerome Bloks 25: Aïna – Het duurt altijd enige tijd, maar het is het wachten altijd waard.
 • Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin integraal 3 HC – Bevat de verhalen De dictator en de paddenstoel en het veelgeroemde Pas op, Kwabbernoot!
 • Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin integraal 4 HC – Bevat de verhalen Het schuilhol van het zeemonster en Het masker der stilte.Stomp 2
 • Stomp 2: De spoken van Knightgrave – Als we een euro hadden verdiend voor elke keer dat er naar dit album gevraagd werd, dan hadden we nu al kunnen rentenieren. Het eerste deel was een enorm succes. De sfeer is als een klassieke Dupuis-strip, maar de kwaliteit van het scenario maakt het duidelijk een album van nu. Kennis van, of een voorkeur voor Baard en Kale is zeker niet vereist om van Stomp te kunnen genieten.
 • Cédric 30: Stilte, ik draaiDe man van nu

De Harmonie

 • Hanco Kolk en Kim Duchateau: De man van nu – Daar is hij dan: de nieuwe Kolk! Samen met Kim Duchateau maakte hij een verhaal over twee werelden die naast elkaar bestaan. Beide makers hebben stijlen aangemeten die goed met elkaar combineren. Het formaat en de uitvoering zijn als die van de Meccano bundels, dus ze kunnen zo naast elkaar in de kast.
 • Gummbah: De definitieve feministische golf HCMemphis 3

Glénat

 • Memphis 3: No Man’s Land – Het laatste deel van dit intrigerende verhaal. Memphis blijkt een artificiële stad waaruit je onmogelijk kunt ontsnappen. Wie dit gedaan heeft en waarom zal in dit deel duidelijk moeten worden.
 • Silas Corey: Het Zarkoff-testament 2 HC – We hadden het bij Stomp al over een klassiek verhaal in moderne stijl, dit is er nog zo één. Een heerlijk detective-/spionageverhaal vlak na de Eerste Wereldoorlog.Silas Corey 4
 • Verdwaald HC – Een one-shot van Christophe Bec, de meester van de bovennatuurlijke horror. Meestal maakt Bec series van minstens drie delen (Carthago, Heiligdom, Bunker, Prometheus), dus wie eens wat van hem wil lezen zonder gelijk aan een vervolg vast te zitten, heeft nu de kans.Eenzame harten

Vrije vlucht

 • Pedrosa: Eenzame harten – Oud werk van Pedrosa dat niet eerder in Nederland werd uitgegeven.

Le Lombard

 • Vasco 26: De citadellen van zand

Scratch

 • Sam Peeters: Fucking Hell – De duivel heeft liefdesverdriet en krijgt hulp uit onbekende hoek. Peeters, bekend van het Lamelos collectief, maakte eerder de strip In de schadw van mijn lul. Fucking Hell

Sanoma

 • Donald Duck Themapocket 21: Ongelooflijke ontdekkingen
 • Donald Duck Vrolijke Stripverhalen 11: Het dagboek van Dubbelloop McDuck