Nieuw Amerikaans, 27 oktober

26 okt 2016  ·

Er is deze week veel uit, waaronder veel van Marvel. Het is alweer een tijdje geleden dat we zoveel nieuwe Marvel titels ineens binnenkregen (Star Wars niet meegeteld).captain_america_white

Comics

 • Captain America: White – Een nieuwe one-shot van het onvolprezen duo Jeph Loeb en Tim Sale. Na hun Batman-drieluik – waarvan The Long Halloween de bekendste is – maakten ze ook een drieluik van Marvel helden: Dardevil: Yellow, Spider-Man: Blue en Hulk: Gray. Daar komt nu dus Captain America: White bij. Aan het oogstrelende tekenwerk is goed te zien dat Tim Sale in de tussenliggende jaren niet heeft stilgestaan.black_widow_1_shields_most_wanted
 • Deadpool 4: Temporary Insanitation – Korte verhalen.
 • X-Men ’92 1: The World is a Vampire
 • Black Widow 1: S.H.I.E.L.D.’s Most Wanted – Een heldin die nooit heel erg zichtbaar was, maar in populariteit gestegen is dankzij haar rol in de films.
 • Star Wars Epic Collection: The Original Marvel Years vol. 1 – Voordat Dark Horse zo’n 20 jaar lang de Star Wars tijdlijn mocht uitbreiden heeft Marvel nog een tjidlang Star Wars comics gemaakt.habitat
 • Habitat – Sciencefiction door Simon Roy. Iemand die heeft meegewerkt aan Prophet. De appel valt niet ver van de boom, want Habitat toont hier eenzelfde, unieke fantasie.
 • East of West 6 – En als we het nou over unieke SF hebben…
 • Neil Gaiman’s Midnight Days – Vier korte verhalen die eerder verschenen in een Swamp Thing Annual, Hellblazer, Sandman Midnight Theatre en Welcome Back to the House of Mystery.anders_nilsen_a_walk_in_eden
 • A Walk in Eden: A Coloring Book by Anders Nilsen – Anders Nilsen (Big Questions) is een auteur die met elk album zichzelf opnieuw probeert uit te vinden. Dit kleurboek voor volwassenen is dan ook niet zomaar een verzameling tekeningetjes, maar een wandeling door een psychedelische wereld, waarin flora, fauna, organische vormen en geometrische modellen met elkaar verweven zijn. Een kleurboek, of een associatief stripboek zonder tekst, je mag zelf kiezen.genshiken_second_season_9
 • Walt Disney’s Donald Duck 15 HC: The Ghost Sherrif of Last Gasp – Een nieuw deel van Carl Barks.

Manga

 • Noragami Stray God 17
 • Genshiken Second Season 9
 • Naruto Shikamaru’s Story – Geen manga, maar een roman.