Nieuwe titels, 6 oktober

6 okt 2016  ·

Er is niet veel nieuws deze week, maar voor de liefhebbers van graphic novels en non-fictie is het desondanks smullen met twee uitstekende boeken. Eind deze week verwachten ook we nog wat nieuwe titels van Saga.Irmina

soul food comics

 • Barbara Yelin: Irmina HC – Naar aanleiding van het dagboek van wijlen haar oma besloot Barbara Yelin dit imposante en overtuigende verhaal te maken, dat een antwoord probeert te geven op de vraag hoe een heel volk zich zo makkelijk als één man achter de nazi’s kon scharen. Irmina is een eigenwijze jonge vrouw die in 1934 gaat studeren in London om carrière te maken. Een ongebruikelijk streven in die tijd. Als ze een paar jaar later gedwongen wordt om terug te keren naar Duitsland, ontdekt ze dat iedereen zich inmiddels achter de NSDAP heeft geschaard. Ze kan zich echter niet in hun ideologie vinden. Een bestseller in Duitsland.economix

SubQ

 • Economix – Een boek over de relatie tussen economische theorie en praktijk in onze Westerse samenleving. Michael Goodwin (een schrijver geïnteresseerd in geschiedenis) en Dan E. Burr (stripmaker) laten op grappige, boeiende en inzichtelijke wijze zien hoe economische theorieën vertaald worden naar economisch beleid en hoe de voor en nadelen daarvan vervolgens weer leiden tot nieuwe theorieën, waarna het beleid wordt aangepast, enzovoort. Een aanrader, ook als je niet per se geïnteresseerd bent in economie.wolverine-006

Standaard

 • De Kiekeboes 147: Gebroken zwart.
 • Vertongen & Co. 17: Het uur van de jakhals.
 • Urbanus: Cesar special
 • Suske en Wiske: Halloweenspecial – Met 5 complete verhalen, puzzels en spellen.

Marvel

 • Uncanny Avengers 6
 • All New X-Men 6
 • Spider-Man 6
 • Iron Man 6

Sanoma

 • Schurken in Duckstad