Nieuwe titels, 15 december

15 dec 2016  ·

Heel veel nieuwe boeken weer. En als je iets ziet waarvan je weet dat we het voor je apart houden, kom vooral even langs. De kast met bestellingen puilt uit en iets meer armslag zouden wij niet vervelend vinden.

Dargaud

 • De adelaars van Rome 5 HC+SC – In dit deel gaan de twee stiefbroers eindelijk met elkaar op de vuist. Liefhebbers van de veldslagen, die door Marini zo bedriegelijk mooi in beeld worden gebracht, komen volop aan hun trekken.
 • De klaagzang van de verloren gewesten integraal HC: De cyclus van de genaderidders – De complete tweede cyclus nu ook in zo’n mooie, dikke harde kaft.
 • Blueberry integraal 3 HC

Daedalus

 • 14 – 18 5 HC: De ebbenhouten reus (februari 1916) 
 • De Horla HC – Nieuw werk van Guillaume Sorel (De laatste dagen van Stefan Zweig, Typhaon). Sorel staat bekend om zijn sfeervolle, geaquarelleerde verhalen. Ditmaal heeft hij zich laten inspireren door het werk van de Franse schrijver Guy de Maupassant.
 • Moeder oorlog kronieken HC – De hoofdpersonages van Moeder oorlog waren gebaseerd op mensen van vlees en bloed. Ze hebben echt bestaan, maar zijn altijd relatief anoniem gebleven. Kris en Maël vonden het jammer dat de lezers hun verhaal niet kenden en zo ontstond het idee om ze alle vijf te presenteren in een apart album. Kris schreef alle teksten en vijf verschillende auteurs werkten ze uit, in de stijl van Maël. Een mooi album.
 • Plankgas 10 HC + SC: Jacky Ickx 1: Rainmaster – Jacky Ickx is een Belgische coureur die zo’n beetje in elke discipline wel een keer gereden heeft en met succes. Zijn levensverhaal wordt getekend door Jean-Marc Krings, die we nog kennen van Violine en die onlangs nog de wederopstanding van De Sliert mocht maken.
 • Samoerai 10: Ririko
 • Onthoofde arenden bundel 11 HC
 • Dwergen 3 SC: Aral van de tempel
 • Elfen 10 SC: Zwarte elf, somber hart
 • Frontlinies 3 SC: LRDG (herfst 1941)
 • USA über alles 1 SC: Project Aurora
 • Wunderwaffen 6 SC: Het Antarcticaspectrum

Bries

 • Over God z’n broer en andere fijne vleeswaren HC – Behalve een geweldige titel beschikt dit boek ook nog eens over fantastisch tekenwerk. Alsof maker Jan Truyens zich afvroeg of hij na het mengen van Chris Ware met Dave McKean nog steeds ruimte over zou hebben voor een eigen handschrift. Wat ons betreft experiment geslaagd.
 • Wolven HC – Ken je die velletjes carbon nog? Het lijkt wel alsof dit hele album met behulp van dat spul is getekend. Motto van het boek is “It’s so easy to get lost as a teenager. Esepecially when there’s nowhere to go.” Groeipijnen dus, gemaakt door Ward Zwart en Enzo Smits. 

Cornélius

 • Vortex HC – Een art book van Charles Burns dat de indruk wekt alsof het is uitgegeven in het land van X. Alle tekst is gezet in een onbestaand schrift.

Blake & Mortimer

 • Blake & Mortimer 24 SC + luxe: Het testament van William S. – Naar verluidt de laatste Blake en Mortimer van André Juillard. Samen met Yves Sente heeft hij een aantal moderne klassiekers weten te maken en dit album is zeker een waardig afscheid. 

Casterman

 • Alex Senator 5: De schreeuw van Cybele
 • De reportages van Lefranc: De strijd om de Pacific – Een dossieralbum over de veldslagen die tijdens de Tweede Wereldoorlog geleverd zijn door de Japanners, in en rondom de Stille Oceaan.
 • Jacqus Tardi: De laatste aanval HC – Het derde en laatste deel in wat ooit begon als een enkel boek met een verzameling korte verhalen onder de naam De loopgravenoorlog, dat vele jaren later een vervolg kreeg met De grote slachting en dat met de aankondiging van dit derde boek werd omgedoopt tot de WO I trilogie van Tardi. Achterin zit een CD, met daarop een concert dat werd gegeven in 2014 in nagedachtenis van het feit dat de Eerste Wereldoorlog 100 jaar eerder was begonnen. In het dossier achterin wordt het uitgelegd en staan ook de liedteksten.
 • De rest van de wereld 2 HC: Na de ramp – Het tweede en afsluitende deel van een gezin dat probeert te overleven in de post-apocalyptische Pyreneeën na een grote, verwoestende aardbeving.
 • François Schuiten: Parijs zien… 2 HC: De nacht van de vallende sterren – Het eerste deel was een van de leukere Schuiten verhalen. Eens zien wat het vervolg brengt.
 • De killer integraal 1 HC – Dit is geen typefout, het is inderdaad bundel 1. Casterman was begonnen met bundelingen op klein formaat, maar besloot om onbekende redenen om het toch op vol formaat te doen. Er is één troost: deze 1e bundel bevat de eerste 5 delen. Dat betekent dat als je in bezit bent van de twee kleine bundels, je de draad kunt oppakken bij de 2e integrale.

Dupuis

 • Millennium Saga 1: Koude zielen – De Millennium-saga van Stieg Larson besloeg drie delen, maar het hadden er meer moeten worden. Bij zijn dood had Larsson in ieder geval al 200 pagina’s manuscript van het vierde deel. Onlangs is dit vierde deel uitgewerkt door David Lagercrantz. Deze strip heeft daar echter niets mee te maken. Runberg kreeg de vrijheid om een eigen vervolg te verzinnen. Dit is het eerste deel van die nieuwe cyclus.
 • Alleen 10: De ontsterfmachine – Het eerste deel van de derde cyclus. Nu de kinderen weten dat ze in het hiernamaals vastzitten en in zeker zin onsterfelijk zijn, is het zeer de vraag wat ze met die kennis gaan doen.
 • Buck Danny 55: Defcon One
 • Lady S. 12: Krachtsverhoudingen
 • Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 10 HC
 • Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 11 HC
 • De veerman HC – Een nieuw en nogal surrealistisch verhaal van Hermann en Yves Huppen. Niet helemaal wat je verwacht van Hermann en afhankelijk van wat je graag ziet, is dat goed of slecht nieuws. Wij vinden het duister, zwartgallig misschien zelfs, maar lang niet slecht.
 • De duivel der zeven zeeën integraal HC – Een piratenverhaal van Hermann, oorspronkelijk in 2 losse delen verschenen in 2008 en 2009 en nu dus integraal. Met een bescheiden dossier achterin.

Le Lombard

 • Magritte. Een surrealistische kroniek HC – Magritte is een van de bekendste surrealisten. Wie kent niet zijn pijp die geen pijp is? Of de man met een blauwe lucht op de plek van zijn hoofd? Deze strip is geen biografie, maar een fictief (en uiteraard surrealistisch) verhaal. 
 • De nieuwe avonturen van Rik Ringers 2: Moord in de Jardin du Luxembourg – Blijkbaar was Lombard tevreden met de verkoop van het eerste deel. Begrijpen wij volkomen, want ook wij waren gecharmeerd van de geslaagde combinatie tussen ode en vernieuwing.

Ballon

 • Assassin’s Creed: Conspiracies 1: Die Glocke – Een nieuwe cyclus die zich afspeelt in Londen, september 1940.

Silvester

 • Hazes. De stripbiejoowgruffie 1 HC: Bloet 1951 – 1976 – Hasus dus, moar dan in pullat Amsterdams.

Sanoma

 • Donald Duck Vrolijke Stripverhalen 15: Het geheim van de Sargassozee