Nieuwe titels, 12 januari

12 jan 2017  ·

De eerste Nederlandstalige boeken van het nieuwe jaar! Het is een grabbelton, maar er zitten toch nog wel wat uitschieters tussen. Wat dacht je van de allereerste Kuifje, die nu – na bijna 90 jaar – voor het eerst in een ingekleurde versie verschijnt. En niet te vergeten een nieuwe Clifton. Getekende door Turk (nog altijd), maar geschreven door Zidrou (wie anders).Kuifje_in_het_land_van_de_Sovjets

Casterman

 • Kuifje 1: Kuifje in het land van de Sovjets SC + HC + LxKuifje in het land van de Sovjets was Hergé’s eerste Kuifje. Het scenario beviel hem echter niet, dus toen de Kuifjeverhalen later werden hertekend en ingekleurd voor de albumreeks, werd dit verhaal buiten beschouwing gelaten. Om piratenversies een hak te zetten kwam het in 1973 (1975 voor de Nederlandse uitgave) toch weer in druk. Dit is de eerste keer dat het verhaal in ingekleurde vorm verschijnt.Laatste_tempelier_6

Dargaud

 • Bollie en Billie 34: Billie apporteert als de beste!
 • De laatste tempelier 6: De eenarmige ridder – De afsluiter van de tweede cyclus.Clifton_1

 Le lombard

 • Clifton 1: Spookrijders onder invloed – Officieel De nieuwe avonturen van Clifton. Dertien jaar geleden verscheen de laatste Clifton, toen nog door Turk en De Groot, nu door Turk en Zidrou, de man die naam begint te maken met het nieuwe leven inblazen van oude series.
 • Pakket Mister George 1 en 2 – Van Labiano, Rodolphe en Le Tendre. Twee voor de prijs van één.Bollie_en_Billie_34

Dupuis

 • Pakket De woesteling 1 en 2 HC – Een meesterlijke strip van Baru. Nu 2 delen voor de prijs van 1.
 • Pakket Een vrijmoedige zomer 1 en 2 HC – Twee voor de prijs van één. Door Pellejero en Lapière.

Glénat

 • Box wereldliteratuur – Negen stripalbums met verstripte wereldliteratuur. Met omslagen van Jean Yves Delitte en binnenwerk van telkens een andere auteur. Goed getekend en niet te duur.Ik_Mik_2

Syndikaat

 • Ik Mik 2 – Een nieuw deel van de humoristische, autobiografische strip van Maikel Verkoelen, waarin hij naar waarheid vertelt over de conversaties die hij heeft met de spullen op zijn tekentafel.De_hemel_boven_het_Louvre

Strip 2000

 • Kale Kop 4: Mevrouw De Dood
 • Tamara 11: Wat een familie!

Gorilla

 • De reis van de vaders: De Exodus volgens Yona 4 HC: Transhumance

Zet.El

 • De hemel boven het Louvre HC – Een nieuw deel in de serie van Museum het Louvre in Parijs. Ditmaal stemmig getekend door Bernar Yslaire (Samber). Het handelt om een schilderij dat op bestelling gemaakt wordt om het succes van de Franse Revolutie te vieren. Terwijl de opdrachtgevers annex nieuwe machthebbers discussiëren over het beeld waaraan de gedroomde revolutionair moet voldoen en daarbij steeds despotischere ideeën ontplooien, probeert schilder Jacques-Louis David zijn intuïtie te volgen en tegen de wens van de heren in zijn gedroomde schilderij te maken (La Mort du jeune Bara).

Sherpa

 • Blueberry HC: Vogelvrij & Angel Face – Het vierde integrale tweeluik op groot formaat en in zwart-wit van uitgeverij Sherpa.