Nieuwe titels, 11 mei

11 mei 2017  ·

Het is een grabbelton vandaag, met vooral veel kleine titels.

Torseter - Kleine broer

De Harmonie

 • Peter van Straaten: Was ik maar thuis gebleven

Scratch

 • Stripblad Monster – Scratch heeft de smaak van tijdschriften te pakken. Monster is geen tweede Scratches, maar een verzameling korte strips en tekeningen van hoofdzakelijk Nederlandse auteurs die allemaal over monsters gaan. In alle soorten en maten.

Syndikaat

 • Pim 3: De pindakaaskoning – Nieuw werk van Rob “Rood Gras” van Barneveld.

Arcadia

 • Arcadia Archief 39 HC: Dokter Zwitser – Terugkeer naar de kattenplaneet – De avonturen die zich afspeelde op de Kattenplaneet (De Kattenplaneet en De reus die vragen stelde) behoorden tot de leukste van Dokter Zwitser. Erg leuk dat Wasterlain hem heeft laten terugkeren. In dit deel zitten drie episodes, maar aan het eind wordt ons meer beloofd.

RW/Lion

 • Superman 3 HC: Razernij aan het einde van de wereld
 • Suiciders 1 – Een tweeluik, geschreven door Matt Hollingsworth en getekend door Lee Bermejo, de man achter Joker en Batman: Noël. Het gaat over arenagevechten tot de dood tussen mannen die vechten met gerobotiseerde pakken.

De Harmonie

 • Peter van Straaten: Was ik maar thuisgebleven
 • Øyvind Torseter: Kleine broer HC – Wie zich Het gat nog herinnert van dezelfde auteur, zal nu een sprongetje van plezier maken. In Het gat zat ook echt een gat, waaromheen het verhaal zich afspeelde. In Kleine broer, zit geen gat (ook geen broer), maar de tekeningen zijn complexer en gevarieerder dan in zijn eerste boek en dat maakt veel goed. Het verhaal gaat over de hoofdpersoon uit Het gat, die als een moderne Orpheus zijn broertje wil redden.

Querido

 • Edward van de Vendel & Floor de Goede: De zombietrein en andere stripgedichten – De derde bundel met stripgedichten van beide heren. En natuurlijk weer net zo leuk als de vorige twee.

Overige

 • Reddition 65. Zeitschrift für Graphische Literatur – Het Duitse tijdschriftgaat ditmaal over François Schuiten en Andreas.

Sanoma

 • Donald Duck Pocket 261: Het geheim van Shapur