Nieuwe titels, 31 mei

31 mei 2017  ·

Om het zwarte gat na de giro op te vullen deze week vele en mooie nieuwe strips.

DupuisRobbedoes Special 1

 • Robbedoes special 1: Happy family – Een speciaal voor de Nederlandstalige markt gemaakte nieuwe reeks Robbedoes. Door Charel Cambré en Marc Legendre, ook de makers van Amoras.
 • Servais – Orval Integraal 1 HC Servais illustreert  in dit prachtige tweeluik op meesterlijke wijze het ontstaan, de bloei en het verval van de abdij van Orval. Met een verhaal over 2 mannen, wiens levens verbonden wordt door de abdij.
 • Yoko Tsuno Integraal 1 HC: Van de Aarde naar Vinea – Een thematische bundeling, niet chronologisch. In dit deel nummer 1, 3 en 6. Er staan 9 integralen gepland.

Dupuis Vrije Vlucht

 • Hibakusha HC – Ludwig Mueller is een Duitse vertaler-tolk in dienst van het naziregime. Hij is gedesillusioneerd door zijn huwelijk en ook zijn rol als huisvader raakt zijn koude kleren niet. Dan neemt de Tweede Wereldoorlog een onrustwekkende wending en wordt hij naar Hiroshima gestuurd. Hij krijgt er de opdracht om vertrouwelijke en gecodeerde documenten te vertalen. Zijn onbehagen reist hem achterna en blijft hem ook in het land van de rijzende zon kwellen. Tot hij een knappe Japanse ontmoet die hem tot in het diepste van zijn ziel weet te beroeren. Hibakusha is Japans voor de overlevenden van de bom. 1945 is ongetwijfeld het zwartste jaar in de geschiedenis van Japan. Scenariste Thilde Barboni brengt met dit aangrijpende verhaaKuifje Boxl – fictief maar gebaseerd op de historische realiteit – een intens eerbetoon aan een getekende natie. De tekeningen van Olivier Cinna tillen het verhaal naar een nog hoger niveau. Een oneshot met de subtiele kracht en fijngevoeligheid van een prachtige haiku. Een unieke blik op een historisch kantelpunt in WOII.

CastermanDe oorlog der werelden 1

 • Kuifje verzamelbox HC: Alle albums in 8 delen hardcover in box.  Dat is nog geen € 2,50 per titel voor deze mooie uitgave.

Dargaud

 • De vliegenier 2: De leerschool. Tweede deel van de herinneringen van Josef die hij kapitein Yann Calec toevertrouwde. Josef en zijn moeder zijn in Parijs na hun vlucht uit Oost-Afrika. Om rond te komen moet Josef als arbeider aan de slag. Zijn droom om piloot te worden koestert hij nog steeds.
 • Ravian Integraal 2 HC Ter Info. Op 26 juli is de release van de langverwachte Ravian-verfilming, Valerian and the City of a Thousand Planets. Met het grootste budget ooit voor een Franse film wist de regisseur een internationale topcast te strikken, met onder meer Cara Delevingne, Dane DeHaan, Ethan Hawke, Clive Owen en Rihanna.

Le Lombard

 • De Brokkenmakers Integraal 1 HC Agenten Al en Brock stapelen de onhandigheden op maar slagen er steeds in hun onderzoek tot een goed einde te brengen.  Deze eerste integrale bundelt 3 verhalen: Hoogspanning, Sabotage in Fort-Tempest en Operatie Mammoet.

  Jolly Jumper antwoordt niet meer

Glénat

 • De oorlog der werelden 1 HC – Het eerste deel van een tweeluik. Naar de roman van H.G. Wells

Lucky Comics

 • Lucky Luke: Jolly Jumper antwoordt niet meer – Net als De moordenaar van Lucky Luke een hommage aan. Je verwacht het niet maar Lucky Luke zit in een identiteitscrisis.

Standaard

 • Fanny K. 1: Moordgriet

Sherpa

 • Mister Blueberry 1 HC: Mister Blueberry
 • Mister Blueberry 2 HC: Schaduwen over Tombstone

Microbe

 • Vasten 3 SC: Leviathan

Pear productions

 • Paul Geerts: Mijn reizen HC De voormalige Suske en Wiske-tekenaar Paul Geerts is een globetrotter. Over verschillende reizen maakte hij schilderijen die achteraf tijdens verkooptentoonstellingen als zoete broodjes verkocht werden. In deze luxe-uitgave in rood velours, gelimiteerd tot 200 genummerde exemplaren, staan heel wat van die schilderijen en uitgewerkte potloodtekeningen verzameld. De uitgave is verrijkt met een interview dat een warm portret van Paul Geerts schetst.

Sanoma

 • Donald Duck Zomer pocket

Hachette

 • Asterix 24: Asterix en de Belgen met speciaal katern. Album met 16 bladzijden aan wetenswaardigheden over het album. In beperkte oplage.