Nieuwe titels, 14 juni

14 jun 2017  ·

Deze week onder andere twee nieuwe titels van Soul food comics.

Mandarijn

 • DirkJan schoolagenda 2017 / 2018 Dan valt er i.i.g. nog wat te lachen in de klas

Personalia

 • Maarten Toonder: Tim MacNAB zoekt kopij. Op volle zee komen kapitein Sixma en journalist MacNab voor de onaangename taak te staan de moord op een van de passagiers op te lossen. Aan boord van een schip is iedereen verdacht en het lijkt slechts een kwestie van tijd tot de moordenaar in hun midden het volgende schot lost…  “Een heuse detective geschreven door Marten Toonder! En zonder plaatjes. Tim MacNab zoekt kopij is een uniek pareltje, zeker in vergelijking met het werk van vaderlandse misdaadauteurs die toentertijd de toon zetten zoals Ivans, Willy Corsari en Havank.” – Tomas Ross
 • Flint en het mysterie van de nevelhaaien SC en HC – De strip borduurt voort op de gelijknamige strip die Peter van Straaten samen met Yvan Delporte maakte voor het stripblad Pep in de jaren 1970.
 • Verschanst in de tijd 1: 1581 De slag bij Noordhorn SC

Scratch

 • Mark Hendriks: Octopus HC Een klein dorpje in Korea. Twee toeristen dwalen rond, op zoek naar authentieke ervaringen. Een clubje oude dames gaat wandelen. Een oude man zit onder een boom te drinken, hopend dat zijn vrouw er niet achter zal komen. Een vrouw runt overdag een toeristenwinkeltje en speelt ’s avonds computerspelletjes met haar neefje. Maar ze heeft geen zin om te wachten op klanten en gaat liever vissen in een natuurreservaat. Daar, als ze zonder zuurstof met haar speer op vissen jaagt, ontdekt ze een octopus die kan praten. En wat hij zegt vindt ze even irritant als intrigerend. In Octopus raken parallelle verhaallijnen langzaam in elkaar verstrikt als de tentakels van een octopus. In zijn prachtige, vrije tekenstijl vertelt Mark Hendriks een zonderling verhaal waarin traditie en de moderne tijd elkaar raken en waarin niets is wat het lijkt.

soul food comics

 • De witte ezel Abe Belatzeko is negentien en zoekt naar betekenis. Hij meldt zich aan bij het United States Marine Corps in de hoop het daar te vinden, maar dat valt tegen. Door de strikte hiërarchie, schreeuwende en stuntelende officieren, maar vooral lange dagen waarin niets noemenswaardigs gebeurt, vraagt hij zich af of hij de juiste keuze heeft gemaakt. Hij hoopt op een vuurgevecht en een heldhaftige daad, maar bij de eerste, echte confrontatie maakt hij een fout met grote gevolgen… voor zijn eenheid, maar vooral ook voor hemzelf. Max Uriarte vroeg zich af waarom er zo weinig verhalen bestaan die een eerlijk beeld geven van het leven als militair en besloot er zelf een te maken. De witte ezel geeft een openhartig kijkje in de keuken tijdens een missie van het USMC in Irak in 2007. De kameraadschap en de sleur, maar ook het gevaar en de gevolgen daarvan. Op indringende wijze brengt Uriarte in beeld hoe PTSS zijn tol eist bij Abes terugkeer in de samenleving.
 • La Casa  Een jaar na de dood van hun vader, keren zijn drie kinderen terug naar het vakantiehuis van hun gezin met de intentie het te verkopen. Maar tussen het leegruimen en opknappen door komen niet alleen oude herinneringen naar boven, maar ontspruiten er ook dromen van een mogelijke toekomst. Met dit intieme verhaal verwerkt Paco Roca de dood van zijn vader. Roca is de belangrijkste nieuwe stem van de Spaanse strip. Hij brak door in 2007 met de internationale bestseller Rimpels, over een dementerende man, vechtende tegen de aftakeling. La casa wordt door wijlen uitgever Guus van Sonsbeek postuum opgedragen aan zijn zoon.

UitgeverijXtra

 • Ben Vranken: Dode varkens HC

Arboris

 • De complete Attila HC
 • De complete beverpatroelje 5 HC: Onheil in Braslavië

Hum

Charley’s oorlog 2 HC: 17 oktober 1916-21 februari 1917  De anti-oorlogsstrip Charley’s Oorlog is een klassieker. Opwindend, humoristisch en angstaanjagend tegelijk. Opvallend is authentieke gedetailleerdheid van het dagelijkse leven van een Britse frontsoldaat, dat gevuld wordt met alle gruwelen van een loopgravenoorlog. De strip vertelt het verhaal van de niet bijster intelligente Londenaar Charley Bourne. De 16-jarige Charley liegt over zijn leeftijd als hij zich aanmeldt bij het Britse leger. Na een korte training krijgt hij zijn vuurdoop tijdens de Slag aan de Somme.

Stripgids

 • Stripgids 1

Sanoma

 • Donald Duck History pocket 4: Reizen in de nieuwe tijd.

Standaard

 • F.C. De kampioenen 9: De negende omnibus
 • De smurfen: De favoriete strips van smurfen. Met vijf leuke smurfen strips.