Nieuwe titels 2 augustus

2 aug 2017  ·

 

Casterman

 • Waar de mieren gaan Waar gaan ze toch heen, die lange slierten mieren die onvermoeibaar door de straten van zijn dorp en door het woestijnzand slingeren? Wat is hun mysterieuze bestemming? Veel liever dan naar school te gaan, volgt de kleine Saïd geduldig het spoor van de mieren op zoek naar het antwoord. Maar verder dan de fontein durft hij ze niet te volgen. Dat mag niet van moeder. Tot op een dag een norse oude man hem toesnauwt hem te volgen voorbij de fontein! Het is het begin van een magisch avontuur waarin Saïd, samen met de sprekende geit Zakia, djinns lik op stuk geeft, betoveringen doorprikt, de liefde ontdekt en eindelijk een échte grootvader vindt. Een prachtig en poëtisch verhaal voor kinderen én voor grote mensen die het dromen nog niet verleerd zijn. Verhaal met een moraal van Frank Le Gall (Theodoor Cleysters). Michel Plessix’ tekeningen zijn een streling voor het oog (De wind in de wilgen, De wind in de woestijn, Patje van het Groenewoud).
 • Het Bloed van de lafaards 4: Een hels onderzoek
  De roofdierenclub 2: Het feest  Na het lezen van deel 1 was het wachten op het vervolg. Nu eindelijk is ie er met de ontknoping van deze fantastische thriller in het Victoriaanse Engeland. Vlaamse tekenaar Steven Dupré (Sarah & Robin, Midgard, Kaamelott). Scenario van Valérie Mangin (Alex Senator, Spiegelingen).
 • Snoesje 1: Het geheim van Melanie Distel Nu voor maar € 4,95 daarvoor kan je deze leuk strip niet laten liggen.

Dargaud

 • Blueberry Integraal 4: Blueberry Integraal Met de deln Generaal Geelkop, De mijn van Prosit en het spook van de goudmijn. Persoonlijk mijn favoriete Blueberry strips.
 • De laatste grens 4: Episode 4 Niets verloopt zoals gepland op de planeet Tau Ceti 5: Jane en John, twee huurlingen die de kolonisten van deze verloren gebieden te hulp zijn gesneld, moeten niet alleen afrekenen met een rijke eigenaar maar ook met onverwachte fauna. Voorlaatste deel van deze vijfdelige reeks.
 • De Bank 6: 1182 – 1914 Het vervolg van de saga van de bankiersfamilie Saint-Hubert. De bank is niet alleen razend spannend, je steekt ook wat op over hoe onze moderne maatschappij functioneert en welke rol de banken speelden aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Op het eind van het album reconstrueert financieel expert Philippe Guillaume, een oudgediende van de Franse zakenkrant Les Echos, zoals altijd de economische context van die periode.

Dupuis

 • Buck Danny Classic 4: Duivelseiland Buck Terug naar de roots van dé Buck Danny strips. Tweede en laatste deel van de cyclus in de Stille Oceaan.
 • Yoko Tsuno 28: De tempel de onsterfelijken
 • Guust chronologisch 1: Eerste flater Guusts ongeremde humor en dromerige onbevangenheid gingen generaties recht naar het hart. Herontdek nu al zijn flaters in deze complete en ultieme heruitgave! Alle gags chronologisch in hardcover met een nieuwe cover. Een volledig opgefriste vertaling en helemaal opnieuw geletterd. Drukfilms geremasterd en opnieuw ingekleurd: scherper en gedetailleerder dan ooit. In elk album een ex libris met reproducties van exclusieve en gesigneerde tekeningen van Franquin (eentje gesigneerd door Guust zelf!). Elk album telt nooit eerder verschenen illustraties
 • Guust chronologisch 2:Hoed je voor flaters

Lombard

 • I.R.S. 18: Kate’s hell Financiële thriller van Desberg (De Schorpioen, Golden Dogs, Cassio) en Vrancken.
 • Kinderen in het verzet 1: Eerste acties Juni 1940. Het Franse leger kan de Duitse stoottroepen niet langer afhouden. Een deel van de bevolking vlucht naar het zuiden. Maarschalk Pétain tekent een staakt-het-vuren met nazi-Duitsland en neemt de leiding van het bezette Frankrijk op zich. In een klein dorpje in het oosten van Frankrijk zijn twee jongens en een meisje, alle drie net dertien geworden, niet van plan om dat over hun kant te laten gaan. Als de Duitse soldaten door de straten marcheren, slaan de jongens hun ogen niet neer zoals de andere dorpsgenoten. Nee nee, borst vooruit! Met hun drieën beramen ze kleine verzetsdaden om zo aan alle doemdenkers te tonen dat Frankrijk misschien wel een slag heeft verloren, maar de oorlog nog lang niet! De geschiedenis van het verzet en de grote thema’s van WOII door de ogen van drie 13-jarigen. Voor de fans van De oorlog van de Lulu’s.
 • Rani 6: Veroordeelde

Glenat

 • De grote zeeslagen 2: Trafalgar

Lucky Comics

 • Lucky Luck 56: De verloofde van lucky luke. Heruitgaven
 • Lucky Luck 37: Apache canyon

Silvester

 • Verborgen geschiedenis 31: De meesters van het spel
 • Merlijn: Actiepakket deel 1 en deel 2
 • Uur U 9: Apocalyps in Texas Sc
 • De avonturen van Betsy 1: De vloek van de Atalante

  Betsy is een nieuwsgierige en onbevreesde jonge vrouw. Voor haar is er, uitgedaagd door haar nicht Margot niets leuker dan zich hals over kop te storten op het achterhalen van de geschiedenis van een auto, waar een merkwaardig geheim aan lijkt te kleven. Het gaat om een Bugatti Atalante

  Orion 1: Boek 1 van 2 Een grootse SF-saga, die deel uitmaakt van het universum van de Retro-Werelden van auteur Julia Verlanger.

 • Aslak 5: Het dodenverblijf De bemanningen van de Aslak en de Markvard staan oog in oog met de reuzin Hel in haar immense ijspaleis. Ze zullen een epische strijd moeten leveren en sommigen zullen hun leven moeten opofferen, zodat de anderen hun weg kunnen vervolgen. Zij moeten de schurk Skeggy terugvinden, die de poort van het Walhalla heeft weten te openen met behulp van het kostbare boek. Ligt de weg naar huis nu voor iedereen open?  Hub, de schepper van Okko, en schrijver Fred Weytens dompelen de bemanning van de Aslak onder in een wereld die steeds gewelddadiger en gevaarlijker wordt.
 • Hemel in strijd 3: Alarm in Syrie

Sanoma

 • Donald Duck pocket 264: Stennis om een strandje

Hachette

 • Asterix en de Belgen (luxe editie) Deze luxe editie van dit Asterix verhaal is maar liefst 128 pagina’s dik, is gedrukt op dik kwaliteitspapier en groot formaat (26,8 x 37,2 cm), waardoor het tekenwerk van de illustrator optimaal tot zijn recht komt. Naast het volledige verhaal in kleur, is deze uitgave aangevuld met een 30 pagina tellend dossier met allemaal wetenswaardigheden over het tot stand komen van dit avontuur, en is het volledige verhaal in potlooduitvoering te bewonderen. Een harde kaft met een linnen rug maakt deze luxe uitvoering helemaal af en is daarbij een prachtig kado voor jezelf of een ander.