Nieuwe titels, 6 september

6 sep 2017  ·

Veel nieuwe titels waar de Noorman erg blij van wordt.

Ballon

 • Bff’s 4: Wat ’n plaatje!
 • Voetbalgek 14
 • De Miekes: Zonnedorp op z’n kop

Dargaud

 • Het verslag van Brodeck 2 HC: De stilte Deel 2 van voor mij al het boek van 2017. Vanavond meteen lezen,
 • Katanga 1 HC: Diamanten Politieke thriller: een sprong in de chaos bij de dekolonisering van Congo. Fictief verhaal tegen achtergrond van een turbulent stuk van de Belgische geschiedenis. Van het duo achter de bekroonde reeks Er was eens. Fabien Nury (Atar Gull, Tyler Cross, W.E.S.T., XIII Mystery) is een van de voortrekkers van een nieuwe generatie topscenaristen
 • Wayne Shelton 13: Vendetta
 • Zoon van de zon HC Aan boord van zijn tweemaster vaart David Grief tussen de Salomoneilanden waar hij handel voert. Hij is een keiharde maar eerlijke koopman. Zo deinst hij er niet van terug om zijn leven te wagen om een openstaande rekening te vereffenen! Een raadselachtige verkoop van parels brengt hem naar het eiland Hikihoho. Daar zwaait de oude Parlay de plak, die zichzelf tot koning uitriep van een Indiaanse gemeenschap … Het atol in de Stille Zuidzee wordt de verzamelplaats voor mannen die achter hersenschimmen aanjagen of gedreven worden door een waanzinnige hebzucht. En dan steekt een vreselijke orkaan op. In het kielzog van de gewiekste koopman David Grief voeren Nury (Atar Gull, Tyler Cross, W.E.S.T., XIII Mystery) en Henninot (XIII Mystery 3, WW 2.2) ons mee naar de Stille Zuidzee. Moderne interpretatie van The Son of the Sun (1912) van de Amerikaanse schrijver Jack London.
 • Trent integraal HC

Blloan

 • Zon Intiem verhaal over een jongen en zijn moeder. Wilbert van der Steen is een Nederlandse illustrator en cartoonist. Tekenaar van de bejubelde kinderstrip Ayak + Por (met Marc Legendre).

Casterman

 • Airborne 44 integraal 2 HC
 • De killer integraal 2 HC Het heeft even geduurd maar nu kunnen we dan eindelijk verder lezen.

Dupuis

 • FRNK 1 : Het prille begin Nieuwe jeugdreeks vol humor en avontuur. Wervelend scenario van creatieve duivel-doet-al Olivier Bocquet (De toorn van Fantomas) die stripscenario’s afwisselt met televisiewerk en romans.
 • FRNK 2: De vuurdoop Nu de stam van homo sapiens Frank eindelijk heeft aanvaard, is het tijd om zijn nieuwe adoptiefamilie wat beschaving bij te brengen. Hij is het beu om zijn tanden stuk te bijten op rauw vlees en probeert het stamhoofd te overtuigen om vuur te gebruiken. Maar zijn pogingen met houtsnippers en vuurstenen lopen uit op een sisser, tot grote hilariteit van de oermensen die niet echt moeten weten van technologische vooruitgang. Als het dan toch lukt, rookt hij de halve stam uit. Dat is de druppel voor het stamhoofd. Frank wordt weggestuurd en mag pas terugkeren als hij zich een volleerd jager toont.
 • Guust chronologisch 3 HC: Heer van de flater
 • Guust chronologisch 4 HC: Daverende flaters te koop
 • Jeremiah 35 HC+SC: Kurdy Malloy en mama Olga Verscholen in de graslanden van de Midwest probeert een tiener te infiltreren in een heropvoedingskamp waar alcohol, drugs en agressie heersen. Hij krijgt daarbij de hulp van een grofgebekte, zwaarlijvige boerin die niet helemaal zuiver op de graat is. Zijn naam? Kurdy Malloy. Zijn doel is om zijn maatje Chorizo te redden uit dat wespennest waar je meestal alleen met de voeten vooruit uitkomt. Zeker omdat niemand het goed lijkt voor te hebben met de zwijgzame jongen met de stuurse blik. In dit 35ste album doet Hermann een episode uit de doeken uit de jeugd van Kurdy. De flashback maakt duidelijk dat de ongrijpbare Kurdy Malloy, ook voor hij het pad van Jeremiah kruiste, al heel wat in zijn mars had.
 • De rode baron 3 HC: Donjons en draken
 • Lucky Luke (new look) 20: Billy the Kid

Glénat

 • Borgia integraal HC
 • De oorlog der werelden 2 HC

Graton

 • Michel Valiant Nieuw seizoen 6 HC+SC: Rebellion Jean-Pierre Vaillant, broer van Michel en de mytische “piloot zonder gezicht”, verliest helaas de strijd tegen de coma waarin hij belandde na een autocrash. Het is een nieuwe klap voor drie generaties Vaillant die gebroken zijn door het zoveelste ongeluk dat de autorenstal treft. Vader Henri houdt Ethan Dasz, die instond voor de ontmanteling van de Vaillante, verantwoordelijk voor het ongeluk. In zijn ogen is hij een moordenaar die zijn zoon tot een wanhoopsdaad dreef. Hij zal pas rust vinden als Dasz heeft geboet.

Le Lombard

 • Dokus de leerling 23: Meesterspieker
 • Saga Valta 3
 • Steven Sterk integraal 2 HC

Lucky Comics

 • Lucky Luke (new look) 41: De grootvorst

De Harmonie

 • De dikke vader & zoon
 • Peter’s zeurkalender 2018

Sherpa

 • Het 9e eiland – Marcel Ruijters

Hum

 • Tex Willer 8: Storm over Galveston

Prestige

 • Murdervale HC De relatie van Victor en Sara staat onder druk. Daarbij helpt het niet dat hij door zijn stressvolle baan bijna nooit thuis is. Als Victor instort tijdens een ruzie met Sara, is dat een wake-up call. De huisarts adviseert rust, dus gaat het stel op een broodnodige vakantie. Een autorit zonder doel voor ogen. Onderweg horen ze over een dorp dat zo afgelegen ligt dat het niet eens op de kaart staat: Murdervale. Het is er inderdaad rustig, misschien wel te rustig.
 • Byron P.D. Het portret HC

Plan A

 • Mijn vriend Grompf HC: Onze huisyeti
 • Mijn vriend Grompf HC: Een harige makker De stripreeks voor kinderen die   leren lezen. Winnaar van de Nationale Alfabetiseringsprijs.
 • Mijn vriend Grompf HC: Hajaa!

Bries

 • Een boek waarmee men vrienden maakt HC Een boek waarmee men vrienden maakt bevat vleugjes avontuur, humor, religie en cultuur. Het is een strip over goed en kwaad, met een knokpartij of vijf, een verliefde kat, een filosofisch gesprek met een duif, metamorfoses, een auto- achtervolging en een schrijver die niet altijd de touwtjes in handen heeft.

Arcadia

 • Arcadia Archief 41 HC: Melisande. Het tovertoernooi

Hauwaerts Uitgeverij

 • Mortensens mondiale mysteries 1: De rode robijn Volgens de legende is de Rode Robijn behekst. Mortensen moet dit gestolen kleinood terugbrengen naar zijn plaats in de geschiedenis, maar een handjevol kapers op de kust zit hem op de hielen. Mortensen en zijn nieuwe vriendin Kate belanden op de plek waar niemand de Rode Robijn verwacht: aan boord van de Titanic. Zal de vloek van de robijn Mortensen naar de bodem van de oceaan verdoemen?
 • Mortensens mondiale mysteries 2: Santa Fé jail

Bibliodroom

 • Deze mokkel stapt van haar sokkel

Sanoma

 • Donald Duck history 6: De moderne tijd