Nieuwe titels, 19 oktober

19 okt 2017  ·

 

De stripinvasie blijft gelukkig nog even doorgaan.

Les editions Albert Rene

 • Asterix 37: Asterix en de race door de laars Na het vorige thuisverhaal eist de traditie dat het befaamde strip duo nu opnieuw de hort opgaat. Deze keer is Italië de bestemming hoewel Italië toen nog geen natie was. Net zoals Gallië bestond het door Rome onderworpen schiereiland uit diverse volkeren die op hun zelfstandigheid stonden. Julius Caesar wil daar een einde aan maken en al die regio’s onder Romeins bestuur plaatsen. En net zoals in Gallië is het leven in de Romeinse garnizoenen in die regio’s geen makkie. Asterix moet ook Obelix duidelijk maken dat er niet alleen Romeinen zijn in Italië. Asterix en Obelix liepen al vaker rond in Rome, maar de streek rond die antieke wereldstad vormt dus een groter decor. Volgens de nieuwe scenarist Jean-Yves Ferri werden er nog nooit zoveel nieuwe personages opgevoerd als in dit album. Er worden dan ook heel wat streken aangedaan tijdens hun reis van het noorden naar het zuiden van de laars.

Standaard

 • Red rider 1: De zevende scherf Twee onsterfelijke magiërs, ouder dan de tijd zelf. Tegenpolen in een eindeloze confrontatie. De ene, gedoemd in plaats van gezegend. Krankzinnig geworden. Een versplinterende ziel. De andere, een multimiljonair, een zakenman. Meedogenloos, gewetenloos en glad. Het vuur in de tijdlozen oorlog tussen de machtige opponenten laait vandaag opnieuw op. Harder, brutaler, gemener, rauwer en genadelozer dan ooit tevoren. Een Irak-veteraan vindt een verborgen Camelot en sluit zich aan bij de ridders van de Ronde Tafel. Het begin van een gevecht tegen een nietsontziende magiër, een gevecht om de wereld en de mensheid te beschermen tegen de totale vernietiging.

Sanoma

 • Donald Duck Thema pocket 27: Adel verplicht
 • Donald Duck Vrolijke Stripverhalen 20: Op jacht naar Roodbaards schat

Soul Food Comics

 • ​Sporen van het toeval De Spaanse bevrijders van Parijs Goed gekeurd door de Noorman, was onder de indruk. Eind maart 1939, in de laatste dagen van de Spaanse Burgeroorlog, weten 2.638 mensen per schip te ontsnappen aan de wraak van Franco. Onder hen de Republikein en verzetsstrijder Miguel Ruiz. Hij en zijn kameraden staan aan het begin van vijf barre jaren, waarin ze uiteindelijk op de Champs-Élysées als de bevrijders van Parijs zullen worden toegejuicht. Maar Frankrijk wilde Franse helden en Franco fascistische en dus werd hun verhaal uit de geschiedenisboekjes geweerd. Paco Roca laat in deze waargebeurde, maar tot voor kort vrijwel onbekende geschiedenis, één van de laatste nog levende Spaanse Republikeinen aan het woord. Al snel ontpopt Sporen van het toeval zich als een persoonlijk, meeslepend en bij vlagen ontroerend verhaal.

Jessecartoons

 • De Rechter 20: Hacktische tijden

Indruk

 • Chateaux Bordeaux 7: De oogst
 • Invino Veritals 1: Toscane Lionello en Tessa Tomasini zijn broer en zuster. Ze hebben elk ook wijngaarden, maar hun methoden en filosofie zijn compleet tegengesteld. Zuiver en hard van aanpak, produceert Tessa een bio wijn van uitstekende makelij. Lionello is dan weer een ster in de Toscaanse wijnbouw. Hij heeft een formidabele productiecapaciteit, high tech technologie en deinst voor geen enkele investering terug om zijn fortuin en roem te vergroten. Broer en zuster zijn zo allergisch aan mekaar dat ze al jaren niet meer praten.Maar Ortensia, de gewiekste grootmoeder die hen heeft opgevoed, heeft in haar testament een uitdaging voor ze genoteerd die ze gaat verplichten samen te werken

Hauwaerts Uitgeverij

 • Uit de archieven van Ersey

Vos Uitgeverij

 • Fake Vintage B Covers 3: Tickle me sill
 • Gabrik

Arcadi

 • Arcadia Archief 42: De sliert in Japan

Blossom

 • Iko Marissa Meyer

Rubinstein

 • Dr. Geralds griezeloze griezel galerij

Catullus

 • Kort & triest 5: Omvergeblazen

Bloomsbury

 • De Slaapster en de spintol: Neil Gaiman Ook in het Engels

van halewyck

 • Getekend Damiaan Pater Damiaan is na zijn dood in 1889 uitgegroeid tot een nationaal icoon, getuige zijn verkiezing tot de grootste Belg. Zijn solidariteit – over grenzen van nationaliteit, huidskleur, geloof en levensbeschouwing heen – dient nog steeds als inspiratie. Maar hoe leidde het pad van Jozef De Veuster, een jonge priester uit Tremelo, naar Molokaï, waar hij als mensenrechtenactivist avant la lettre opkwam voor zieken die uit de maatschappij waren verbannen? In het stripverhaal Getekend – Damiaan vertellen Bart Maessen en Ruben Boon het onwaarschijnlijke verhaal van Damiaans tocht, van Tremelo via Leuven en Parijs naar de Hawaï-eilanden. Jan Bosschaert illustreerde hun verhaal op onnavolgbare wijze. Deze Damiaanstrip is een onmisbare inspiratiebron voor jong en oud.

Hum

 • Tex Willer in kleur 3: Krachtmeting in het noorden Uit het noordelijke Montana komt een noodkreet van een jeugdvriend van Tex. Diens pelshandel met Indianen loopt voorspoedig. Tot iemand van de American Fur Company langs komt om persoonlijk de productie op te schroeven.
 • Philemon 22: De herherinnering